Арахамія виключає можливість навіть розгляду у ВР питання щодо води в Крим / фото УНІАН

Немає ніяких шансів у Верховній Раді прийняти рішення про відновлення постання води в окупований Крим.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав журналістам, коментуючи заяву голови української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука щодо можливості відновлення постачання води в окупований Крим, якщо там станеться гуманітарна катастрофа.

Читайте такожРазумков відреагував на слова Кравчука, який допустив відновлення постачання води в Крим

Відео дня

"Ми нічого не плануємо запускати в Крим. Тому, пана Кравчука ми поважаємо, але пан Кравчук зараз не в парламенті, і думаю, що немає шансів ніяких в парламенті приймати такі рішення і взагалі навіть їх розглядати", - сказав Арахамія.

Розмови про відновлення постачання води в Крим

  • 24 серпня Кравчук в інтерв'ю "UA: Українське радіо" допустив, що постачання води для жителів окупованого Росією Криму можна відновити в разі виникнення гуманітарної катастрофи.
  • 11 лютого в ефірі одного з українських телеканалів Арахамія заявив, що погодився б на компроміс щодо постачання води в окупований Крим. Так, ведучий запитав у Арахамії, яка буде його позиція, якщо виникне ситуація, що президент РФ Володимир Путін запропонує піти на поступки щодо Донбасу в обмін на постачання Україною води в анексований Крим. "Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу у переговорах по Донбасу, моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, бо в Криму водою будуть користуватись громадяни України", - сказав Арахамія.
  • Пізніше Арахамія вибачився перед українцями за свої слова і заявив, що вони "вирвані з контексту".