Андрій Довбенко

НАБУ заявило про оголошення юриста Андрія Довбенка у розшук та 29 грудня повідомило про підозру у справі про фінансові махінації, пов’язані з АРМА.

Сам юрист миттєво відреагував на своїй сторінці у Facebook.

"Про нібито повідомлення мені про підозру я дізнався зі ЗМІ. При цьому, я не отримував жодних документів від НАБУ - ні підозри, ні будь-яких повісток", - зазначив він.

Відео дня

За словами Довбенка, щойно він дізнався про справу, то одразу написав детективам та прокурорам НАБУ:

"Повідомив їм свої контакти, контакти своїх адвокатів та про готовність до співпраці зі слідством. Мої адвокати також зв’язались зі слідством - направили офіційні листи до НАБУ та САП. Хочу зазначити, що ні я, ні мої адвокати поки не отримали від НАБУ та САП цієї підозри, хоча запит ми відправили слідству. На жаль, жодні документи до цього часу нам не надані. Згодом зі ЗМІ я дізнався про те, що мене нібито оголосили в розшук, хоча я не приховую місце свого перебування. Я постійно проживаю за кордоном вже не один рік".

Юрист зазначив, що не розуміє необхідності розшуку, оскільки місцезнаходження його відоме:

"Я перебуваю на зв’язку зі слідством та готовий до співпраці. Готовий дати відповіді на будь-які питання, готовий до допиту в будь-який зручний для них момент. У НАБУ великий досвід здійснення слідчих дій за кордоном. Кримінальний процесуальний кодекс надає їм можливості вчиняти процесуальні дії щодо осіб, які проживають за кордоном".