Маша Єфросиніна заступилася за жертву "копів" у Кагарлику / фото УНІАН

Українська телеведуча та громадська діячка Маша Єфросиніна зустрілася 25-річною Нелею, яку зґвалтували у поліцейському відділку в Кагарлику, і взяла її під опіку. 

Єфросиніна в ефірі "Сніданку з 1+1" поділилася, чому не залишилася осторонь гучної справи, та розповіла, як усе просувається зараз.

"Єдине, що ми можемо робити, - це тримати справу у публічному полі. Я зустрілася з Нелею кілька днів тому, щоб поговорити з нею та адвокатами. На мене вийшла адвокатська контора, яка взялася за цю справу, та психологи, які з нею працюють. Мені телефоном сказали, що вона у дуже важкому психологічному стані. Саме тому, що її всі засуджують. Вона потерпає від дорікань, мовляв, сама винна. Вони сказали, що їй пишуть, погрожують колеги поліцейських. Дівчина у розпачі тому, що вона таке пережила, а зараз її ніби добивають публічно", - каже громадська діячка. 

Читайте такожМарія Єфросиніна: У нас вся країна думає, що домашнє насильство – це коли тобі вибили зуби, гендерна рівність – це популяризація ЛГБТ, а фемінізм – це погано

За словами Єфросиніної, потерпіла на зустрічі була разом з донькою, своєю сестрою.

"Вона продовжує жити у своєму селі. Вона кілька разів на тиждень приїжджає до Києва, де проходить різні види слідства, експертизи. Вона постійно спілкується зі слідчим", - каже телеведуча. Крім того, з потерпілою зараз спілкуються різні фахівці, зокрема і психолог. 

Єфросиніна каже, що на запитання, чи після скоєного її повноцінно оглянув гінеколог, Неля сказала: "Ні". Для мене це шок. Від сьогодні я починаю її обстеження. Сім разів зґвалтування різними предметами... Я навіть не хочу про це говорити. Тобто там відбувається пекло. Я розумію, що жінка продовжує жити в публічному пеклі. Я б хотіла, щоб це зупинилося нарешті", - наголосила Маша Єфросиніна.

Вона каже, що потерпілу у перші дні після скоєного "добили публічно так, щоб вона майже не наклала на себе руки".

"Жінка у перші тижні після зґвалтування була абсолютно несвідома. Тобто вона робила все, що їй говорять. Цей адвокат нібито ( я не знаю точно) займався справами поліцейських: він їх захищав. Йому здалося, що ця справа набуде гучності на кшталт того, що вона ходитиме по різних шоу. У нього була така стратегія", - наголосила телеведуча. 

Зараз потерпіла Неля вже під контролем спеціалістів, зауважила Єфросиніна.

"Тому я змогла мати до неї доступ. Зі свого боку, я буду займатися обстеженням її донечки і її медичним обстеженням. Я тримаю руку на пульсі з юристами, бо не можу нічого іншого зробити. Я можу тільки висвітлювати", - наголосила Маша Єфросиніна. 

Нагадаємо, Єфросиніна вирішила взяти під опіку 26-річну Нелю, яка стала жертвою поліцейських в Кагарлику. 25 травня жінку запросили у відділення поліції для давання показань і всю ніч її били, катували та ґвалтували. На цей момент триває розслідування, але Неля так і не отримала обіцяного захисту та підтримки. Маша Єфросиніна повідомила на своїй сторінці в Instagram, що готова надати жертві "копів" будь-яку підтримку і буде допомагати їй добитися справедливого покарання для злочинців.

"Що відчуває жінка, коли її жорстоко гвалтують протягом семи годин?? На це питання може відповісти Неля Погребицька. 26 років. Її ви могли бачити у новинах та пресі про гучну справу про зґвалтування в Кагарлику...Хто не чув про цю історію, коротко викладаю: місяць тому двоє поліцейських в селі Стави Київської області спробували змусити Нелю підписати якусь бажану їм заяву (щоб підвищити показники з розкриття). Вона відмовилася. Спершу вони її побили, надівши на голову протигаз, потім катували 4 години, потім прикували наручниками до батареї; а потім ґвалтували протягом семи годин як статевим, так і різними предметами...", - написала Єфросиніна.

Вона додала, що двох підозрюваних нині тримають в СІЗО, а Нелю досі не оглянув професійний гінеколог, оскільки місцеві лікарі не захотіли зв'язуватися з поліцією. Адвокати замість допомоги дівчині, водили її по різних ток-шоу.

"Попередній держ. адвокат тільки тим і займався, що тягав дівчину по ток-шоу, де її називали повією, що сама спровокувала зґвалтування. Сьогодні Нелею зайнялися приватні адвокати. І мені вдалося з нею зустрітися. Я читала документи та експертизу. Мед. обстеженням її я займуся! АЛЕ є одне АЛЕ! Гучні справи мають властивість дуже швидко змінюватися іншими гучними справами, а особливо, коли мова йде про звірячу поведінку людей у погонах! Я вимагаю покарання цих покидьків!!! І всім, хто спробує зам'яти цю справу, щоб чергові тварини вийшли безкарними на свободу та ґвалтувати наших жінок і дочок (є вже відомості, що ті двоє ґвалтували й чоловіків), заявляю, що буду висвітлювати кожен судовий крок у справі Нелі, щоб вся країна спостерігала за діями нашого правосуддя!!!" – заявила Єфросиніна.

Что чувствует женщина, когда её жестоко насилуют на протяжении семи часов?? На этот вопрос может ответить Неля Погребицкая. 26 лет. Её вы могли видеть в новостях и прессе о самом громком деле про изнасилование в Кагарлыке... Кто не слышал об этой истории, излагаю коротко : месяц назад двое полицейских в селе Ставы Киевской области попытались заставить Нелю подписать какую-то угодную им заяву (чтобы повысить показатели по раскрываемости). Она отказалась. Сперва они её избили, надев на голову противогаз, потом пытали 4 часа, затем приковали наручниками к батарее; а затем насиловали в течении семи часов как половым образом, так и разными предметами... Этих двух представителей правоохранительных органов сейчас держат в СИЗО, пока ведётся следствие. Нелю до сих пор не осмотрел проф. гинеколог (местные врачи не захотели при ее обращении связываться с полицией).. Предыдущий гос. адвокат только тем и занимался, что таскал девушку по ток-шоу, где её называли шлюхой, самой спровоцировавшей изнасилование ( приветики, наше, сука, беспощадно осуждающее общество, в котором миллионы женщин страдают от насилия, но из-за такого отношения к себе стыдятся об этом заявлять!!). Сегодня Нелей занялись частные адвокаты. И мне удалось с ней встретиться. Я читала документы и экспертизу. Мед. обследованием её я займусь! НО есть одно НО! Громкие дела имеют свойство очень быстро сменяться другими громкими делами, а особенно, когда речь идёт о зверском поведении людей в погонах! Я требую наказания этих подонков!!! И всем, кто попытается замять это дело, чтобы очередные животные вышли безнаказанными на свободу насиловать наших женщин и дочерей (есть уже сведения, что те двое насиловали и мужчин), заявляю, что буду освещать каждый судебный шаг по делу Нели, чтобы вся страна смотрела за действиями нашего правосудия!!! Вы понимаете, что я не могу помочь каждой такой «Неле», физически никак - их по всей Украине миллионы. Но раз у меня появился доступ к этому делу и следствию, обещаю, я не дам этой истории быть замятой хотя бы в публичном поле... #Нелямыстобой #НетНасилию #СтопБезнаказанность #делоКагарлык

Допис, поширений Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Як повідомляв УНІАН, у місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.

 У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.

 26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

22 червня Апеляційний суд м. Києва розглянув апеляційні скарги адвокатів підозрюваних щодо зміни останнім запобіжного заходу і ухвалив рішення залишити колишніх копів під вартою.

3 липня суд відправив під цілодобовий домашній арешт 27-річного оперуповноваженого поліції Євгена Трохименка, третього підозрюваного в катуваннях у поліцейському відділі Кагарлика Нелі Погребіцької