Що робити, коли завиють сирени / фото УНІАН

У Києві в разі надзвичайної ситуації будуть включені сирени, а також оснащені гучномовцями автомобілі, щоб привернути увагу громадян. У Департаменті муніципальної безпеки КМДА розповіли про алгоритм дій жителів і гостей столиці в таких випадках.

Як передає "Укрінформ", самі сирени означають сигнал цивільної оборони "Увага всім!". Якщо ви їх почуєте, потрібно терміново включити телевізор, радіо, інші передавальні пристрої, і слухати повідомлення та інструкціями.

Крім сирен, оповіщення та інформування населення про подальші дії здійснюватимуть авто, обладнані гучномовцями.

Відео дня

Читайте такожВлада Києва розповіла, скільки людей вмістять захисні споруди столиці

"Вислухавши повідомлення, кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні відповідно до отриманих вказівок", - розповіли в Департаменті.

Такі повідомлення міститимуть:

  • інформацію про надзвичайну ситуацію,
  • про місце і час виникнення надзвичайної ситуації,
  • про територію (район, масив, вулицю, будинок та інше), що потрапляє в зони ураження,
  • порядок дій в умовах надзвичайної ситуації тощо.

"Адже головне завдання всіх служб під час надзвичайної ситуації - вберегти і захистити якомога більше людей", - зазначили в КМДА.

Зараз влада Києва спланувала використання понад 500 сховищ і 4500 об'єктів подвійного призначення, серед яких 47 підземних приміщень метрополітену, 272 підземних переходи, 409 підземних автопаркінгів та інше.

Такі захисні споруди можуть укрити майже 3 мільйони людей.

Зауважимо, за інформацією журналістів, не всі адреси сховищ на мапі КМДА  актуальні. До того ж не всі бомбосховища придатні для перебування там громадян, обладнані всім необхідним (протигазами, вогнегасниками, електрогенераторами тощо). Трапляються і випадки, коли бомбосховище є, але доступу до нього немає. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, як працюватиме київське метро у разі російського вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: