Вячеслав Дубовик запевнив, що компінії Pripravka нема в росії

Вячеславе, в ЗМІ та соціальних мережах з’явилася інформація про те, що продукція під ТМ Pripravka продається на території російської федерації. Як Ви можете прокоментувати цю ситуацію, і чи пішла компанія з ринку росії?

Так, безперечно, нашої компанії немає на території росії, ані фізично, ані юридично. Компанію Pripravka ви не знайдете в жодних реєстрах, так само на території держави-агресора немає жодного офісу чи виробничого майданчика, який би мав до нас якесь відношення. 

Чому ж тоді з’являються фотографії продукції під торговою маркою Pripravka на полицях російських супермаркетів і в онлайн-магазинах? Чим Ви можете це пояснити?

По-перше, я хочу подякувати усім небайдужим людям, які виявили факти присутності продукції під нашим брендом на полицях російських супермаркетів та онлайн-майданчиків. Чесно кажучи, минуло вже багато часу, як ми припинили роботу в росії, і тому не робили якогось спеціального моніторингу полиць російських магазинів. Коли ти працюєш під постійними обстрілами, евакуюєш виробництво, будуєш новий завод, сертифікуєш його, намагаєшся евакуювати співробітників та їх родини, завантажуєш вагони під артилерійськими обстрілами, то в тебе просто не має часу на інше, і ситуація на полицях російських супермаркетів є нецікавою. На жаль, маємо прикрі приклади незаконного використання нашого бренду та порушення прав інтелектуальної власності.

Минуло вже багато часу, як ми припинили роботу в росії, каже Вячеслав Дубовик

Як компанія планує реагувати на це? Адже під ударом репутація бренду…

Ми вже відреагували. На офіційних сторінках в соцмережах, у листах нашим партнерам – українським мережам супермаркетів, ми одразу ж проінформували про порушення прав інтелектуальної власності, про те, що ми маємо намір відстоювати наш бренд, і будемо звертатися до міжнародного суду. 

Ми маємо намір відстоювати наш бренд, каже Вячеслав Дубовик

На сьогодні компанія звернулася до суду?

Нам потрібен час, бо не все так просто, коли ти маєш справу з державою-агресором, яка не поважає норми міжнародного права. Ми провели консультації з нашими юристами щодо того, як коректно підготувати позов, до якого саме суду звертатися, щоб мати результат. Паралельно з цим ми підготували листи-попередження на ООО "Приправка.РУ" та усім російським майданчикам, де присутня продукція під нашим брендом, з вимогою зняти продукцію з полиць і припинити її незаконний продаж. Наразі позов вже готовий, найближчими днями ми проінформуємо громадськість стосовно його подачі до суду та будемо інформувати щодо дій компанії стосовно захисту своїх прав.

Для нас важливо бути прикладом стійкості та вірності Україні. З перших днів повномасштабного вторгнення компанія Pripravka працювала над збереженням бізнесу та життя наших людей. Паралельно з цим з самого початку ми допомагаємо ЗСУ: закуповуємо автівки, дрони, форму для 23-го Окремого батальйону спеціального призначення Окремої президентської бригади, батальонів Кракен та Хартія і багатьох інших. Ми активно співпрацюємо з волонтерськими організаціями, благодійними фондами. Загалом з лютого 2022 року ТМ Pripravka надала допомогу захисникам України на суму понад 10 млн гривень. Протягом 17 місяців повномасштабної війни компанія сплатила понад 100 млн грн податків.

Наразі ми чітко розуміємо, що усіма можливими способами маємо захистити наші права, домогтися припинення незаконного використання іміджу нашого бренду на території держави-агресора. Впевнений, що ми цього досягнемо, і переможемо в цій війні, а, об’єднавши зусилля, допоможемо державі перемогти ворога.