Євген Мурзін не зможе розраховувати на всіх сильніших у відборі до Євробаскету / fbu.ua

Сьогодні національна чоловіча збірна України вирушить до Німеччини на два контрольних матчі зі збірною цієї країни. Цими поєдинками відкриється другий, ігровий, етап підготовки команди до кваліфікації на ЄвроБаскет, повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Головний тренер збірної України розповів про підсумки першого етапу зборів і плани на майбутнє. 

"Перший етап підготовки ми закінчили. Цей період у нас був направлений на відновлення кондицій гравців. Багато гравців приїхали після відпустки і їм було прописано уникати тренувань, тому ми старалися використати цей час для приведення їх у належний стан. Щось вийшло, щось ні. У нас є втрати. На тлі гарної фізичної підготовки ми втратили на цю поїздку до Німеччини Фесенка і Корнієнка. Корнієнко одужує швидше. Він вже навіть брав участь у спарингу (на останньому перед від’їздом команди тренуванні – ред.). Якийсь вірус підхопив. До речі не він один. Чотири гравця під час цього двотижневого періоду теж через це пройшли. На сьогодні вірус не дозволяє їхати Фесенку і ми вирішили поберегти Корнієнка. Його перевіряти не треба, це гравець основного складу. Хлопці залишаться у Пущі Водиці і працюватимуть за індивідуальним графіком з тренером".

Відео дня

Читайте такожЛэнь, Боломбой та Рендл не допоможуть збірній України у відборі на Євробаскет-2017

Говорячи про конкуренцію в команді, Мурзін відзначив: "До Німеччини їдуть тринадцять гравців. Конкуренція зберігається (завершив роботу у збірній і поїхав додому на сьогодні лише Лебединцев – ред.).

В пояснюючи ситуацію, що в Німеччині команда гратиме два матчі, один відкритий, інший – за зачиненими дверима, пояснив: "Перша гра у нас о 9-й вечора, друга – о 2-й дня. Гратимуть усі. Будемо награвати різні зв’язки, перевіряти різних людей на тій чи іншій позиції. Є оновлення у складі збірної, є молоді гравці, нові гравці, тому будемо їх передивлятися. Тренувальний процес – це одне, навіть ось такі ігри між собою (розмова відбулася після двостороннього спарингу команди – ред.) по-різному впливають на гравців. Вони по-різному виглядають".

Як повідомляв УНІАН, відбірний турнір на ЄвроБаскет для підопічних Євгена Мурзіна розпочнеться 31 серпня у Києві матчем Україна – Болгарія.