Сергій Дерев'янченко / REUTERS

Мексиканський боксер Сауль Альварес (51-1-2, 35 КО) позбавлений титулу чемпіона IBF в середній вазі і більше не зобов'язаний захищати його в поєдинку з українським претендентом Сергієм Дерев'янченком (13-1, 10 КО).

Читайте такожУкраїнський боксер став чемпіоном США після яскравої перемоги над американцем (відео)

Канело і Дерев'янченко повинні були домовитися про деталі поєдинку до 1 серпня, але команда мексиканця затягувала процес, тому чемпіон був позбавлений титулу автоматично.

Відео дня

Як повідомляє BoxingScene, Дерев'янченко все одно буде боротися за пояс, але проти іншого опонента, яким стане відомий казахстанський чемпіон Геннадій Головкін (39-1-1, 25 КО).

За інформацією видання, сторони вже досягли усної домовленості, а бій за вакантний титул відбудеться 5 жовтня. Запасний варіант - перенесення вечора боксу на листопад, якщо виникнуть складності в організації.

Нагадаємо, що свій попередній бій Дерев'янченко провів у квітні, вигравши у німця Джека Кулкая, і став обов'язковим претендентом на пояс IBF. Українець вже вдруге в кар'єрі проведе чемпіонський бій. У 2018 році роздільним рішенням суддів він програв Деніелу Джейкобсу в поєдинку за титул IBF.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що в команді українця Олександра Гвоздика підтвердили проведення об'єднавчого бою з російським чемпіоном.