Ломаченко вважався фаворитом бою / фото Top Rank

Представники світу боксу прокоментували результат бою українця Василя Ломаченка проти американця Теофімо Лопеса за звання абсолютного чемпіона світу.

Читайте такожЛомаченко у важкому бою поступився Лопесу і втратив усі свої титули (відео)

Українець зазнав поразки одноголосним рішенням суддів - 116-112, 119-109, 117-111.

Відео дня

Журналіст Майк Коппінджер процитував промоутера Top Rank Боба Арума, який не згоден з настільки величезною перевагою Лопеса за суддівськими записками:

"Лопес переміг, 7-5 по раундах на його користь за моїми підрахунками. Я можу допустити 8-4, це теж можливо. Але не можна зробити рахунок 11-1 і говорити, що ти дивився бій Лопес - Ломаченко. 9-й, 10-й і 11-й раунди не були близькими. Можу порадити всім боксерам просити комісію не призначати суддею Джулі Ледерман".

З цією думкою згоден і екс-чемпіон світу в напівсередній вазі В'ячеслав Сенченко, якого цитує Tribuna.com:

"Однозначно не згоден з рішенням суддів. Рахунок 119-109 - це взагалі незрозуміло, куди дивився суддя, чи дивився взагалі він бокс. Погоджуся з Андре Вордом, можна було дати нічийний результат.

Можу сказати, що перша половина бою була пасивна від Василя Ломаченка, у другій половині він включився. Плюс-мінус, але раунди він вигравав. Щоб дати більш об'єктивну оцінку того, що відбувається, потрібно бути або біля рингу або переглядати бій кілька разів".

Російський екс-чемпіон світу Сергій Ковальов в Instagram розкритикував суддівство:

"Ось так ламають мрії. У Ломаченка були точніші удари. Удари Лопеса припадали на захист, на рукавички. Ось так твориться американська липова чемпіонська історія".

Промоутер Едді Хірн вважає, що для Ломаченка це буде кінець кар'єри, супроводивши запис у Twitter хештегом Усик - Чісора з натяком на долю Олександра, який також вийде на ринг цього місяця:

"Один великий українець пав...".

Український боксер Іван Редкач висловив версію про старіння Ломаченка, але вирішив підтримати колегу, з яким у нього в минулому виникали конфлікти:

"У кожного механізму є свій ресурс, і наш ідол теж не залізний. Не судіть строго. Вася, ми всі, вся Україна з тобою! Чекаємо назад у ринг".

Ще один боксер Тарас Шелестюкне сумнівається, що Ломаченко все одно вписав своє ім'я в історію:

"Вася - топовий боксер і залишиться в історії боксу назавжди. А сьогодні Лопес був кращим.

Це бокс, один день - ти виграв, інший - ти програв. Життя триває, і головне - здоров'я. При всій моїй підтримці та бажанні перемоги Васі для України, я нарахував по раундах 7-5 на користь Лопеса".

Ломаченко - Лопес: підсумки