Ярослав Ракицький висловив свою думку про чемпіонат України / fc-zenit.ru

Український легіонер російського "Зеніту" з Санкт Петербурга Ярослав Ракицький провів першу прес-конференцію на базі свого нового клубу.

— Дуже задоволений, що приїхав у Петербург і буду грати за дійсно великий клуб, - підкреслив гравець, повідомляє офіційний сайт клубу. - Знаю, що команда йде на першому місці, і хочу, щоб так і залишалося. Буду робити все, що від мене залежить, щоб «Зеніт» перемагав.

Про гру в Шахтарі:

Відео дня

— Фізично я відчуваю себе чудово. Мені 29 років, це самий розпал кар'єри. Емоційно — так, можливо, емоції трохи вщухли. Я не можу казати вам, але потім поясню тренеру, що відбувалося в моїй голові в останній рік. А зараз обговорювати це не хотів би.

Про конкуренцію в Зеніті:

— Я буду "пахати" на футбольному полі, робити те, що просять. Думаю, незабаром доведу, що готовий. А вибирати, хто вийде на поле, буде тренер.

Про рівень чемпіонатів Росії та України:

— Зрозуміло, що російський чемпіонат зараз на голову або навіть на дві сильніше, ніж український. Український чемпіонат — дуже слабкий і не дуже цікавий. І так триває вже п'ятий рік. Тому мені й хотілося перейти в новий турнір і топ-команду, тим більше в «Зеніт». Я дуже щасливий.

Про родинні зв'язки з Петербургом:

— Улюблені місця, сподіваюся, скоро з'являться. А так — вся моя сім'я вчилася в Петербурзі. Навіть няня моєї дитини до 17 років жила тут. З Петербургом мене пов'язує дуже багато.

Як повідомляв УНІАН, раніше Ракицький вже зазначав, що "дуже щасливий" переїхати до Петербурга і виступати за Зеніт.