fcdynamo.kiev.ua

У понеділок, 13 травня виповнилося 17 років з дня смерті видатного футбольного тренера Валерія Лобановського.

В цей день родичі, друзі, учні та колеги великого фахівця разом з простими вболівальниками вшанували пам'ять Валерія Васильовича спочатку на Байковому кладовищі в Києві, а потім біля стадіону «Динамо», який носить ім'я Лобановського і де розташований пам'ятник метру.

fcdynamo.kiev.ua

Покласти квіти до меморіалів Лобановському і сказати хороші слова в пам'ять про нього прийшли численні легенди «Динамо» Володимир Мунтян, Леонід Буряк, Андрій Біба, Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов, Олександр Заваров та інші.

fcdynamo.kiev.ua

Читайте такожЛуческу і Лобановський - у трійці найкращих: представлено рейтинг найбільш титулованих тренерів в історії

Президент «Динамо» Ігор Суркіс заявив:

«Поява ще одного Лобановського неможлива. Може і буде ще один тренер, який так само дуже багато досягне з «Динамо», але такого як він більше не буде.

Це була унікальна людина. Минуло 17 років, як його не стало. Я пам'ятаю кожну хвилину. Я був з ним, коли йому стало погано. Він не дозволив мені відвезти його в лікарню. Можливо, якщо б дав дозвіл - все було б інакше в той день. Але він завжди приймав рішення сам, завжди робив так, як вважав за потрібне. Вірив, що саме його рішення найкраще.

fcdynamo.kiev.ua

І напевно, це правильно, адже ми бачимо, скільки він досяг з таким підходом. А те, що він, повернувшись до «Динамо» через стільки років, вивів його в півфінал Ліги чемпіонів - тільки зайвий раз доводить, наскільки велика ця людина. Зараз ми можемо тільки мріяти про такий результат. Так, зараз ми всі скучили за великим перемогам київського «Динамо».

Нагадаємо, що Лобановський біля керма київського «Динамо» виграв 8 чемпіонатів СРСР, 6 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, 2 Кубки Володарів Кубків, 1 Суперкубок УЄФА, 5 разів ставав чемпіоном України і здобув 3 Кубка України.

fcdynamo.kiev.ua