Новий головний тренер ФК "Шахтар" Луїш Каштру у п'ятницю, 21 червня, дав свою першу прес-конференцію, в рамках якої розповів про плани на наступний сезон.

Про це повідомляє 24tv.ua.

Читайте також"Довго відкладав рішення": Срна завершив кар'єр єру футболіста

Відео дня

"Я стежив за "Шахтарем", дивився багато матчів. Плюс у мене була можливість спілкуватися з Паулу Фонсека. Так, можливо, я не так добре знаю кожного окремо, більше знаю їхню гру. Дізнатися про хлопців на тренуваннях мені ще потрібно. Але в даний момент ті, хто є в списку – мене повністю влаштовує підбір", - розповів Каштру.

За словами португальського фахівця, попереду у команди два збори – в Німеччині та Австрії.

"Отримаємо багато інформації, проведемо всебічний аналіз чотирьох основних факторів. Але важливо, щоб футболісти позитивно реагували на наші вимоги", – заявив Каштру.

Також новий головний тренер "Шахтаря" озвучив завдання, поставлене перед командою на наступний сезон.

"У Лізі чемпіонів ми постараємося не розчарувати, вийти в плей-офф. Але перша мета – це Суперкубок України. Важливо бути добре підготовленими, готовим до будь-яких випробувань", - заявив він.

Луїш Каштру тільки минулого тижня перейшов у "Шахтар" з "Віторії", замінивши на посаді наставника донецького клубу Паулу Фонсеку. До 2013 року Каштру працював з маловідомими португальськими клубами, але в тому році очолив молодіжну команду "Порту". Навесні 2014 року на два місяці тимчасово очолив основну команду, на посту головного тренера якої як раз змінив колишнього наставника "Шахтаря" Паулу Фонсеку. Після двох місяців повернувся до роботи з молодіжною командою. Після неї Каштру очолював "Ріу Аве", "Шавіш" і "Віторія Гімарайнш".

Перший офіційний матч у новому сезоні "Шахтар" під керівництвом Каштру проведе 28 липня. У грі за Суперкубок України "гірники" зіграють проти "Динамо" в Одесі.

Як повідомляв УНІАН, також тренерський склад "Шахтаря" поповнив легенда клубу - багаторічний капітан "гірників" Даріо Срна.