29-річний Ісмаїлі виступає за Шахтар з 2013 року / фото: ФК Шахтар

Захисник "Шахтаря" Ісмаїлі розповів про пропозицію виступати за збірну України, а також назвав причини своєї відмови.

Про це Ісмаїлі сказав у коментарі для сайту Tribuna.com.

"Мені зробили пропозицію, щоб інтегруватися в національну збірну України. Дуже зрадів цьому виклику, адже я міг захищати кольори країни, яка мене так добре прийняла. Плюс пропозиція надійшла від такої людини, як Андрій Шевченко. Я завжди стежив за "Міланом", коли він грав там. Для мене він був кумиром. І пропозиція від нього викликала у мене велику радість", - зазначив бразилець.

Відео дня

"У таких ситуаціях потрібно все обдумати. Я спілкувався зі своєю сім'єю. Також я вірю, що в Україні є молоді гравці, які можуть виконувати цю роботу. У них є всі якості, щоб виступати за збірну України. Тому я прийняв найкраще рішення для мене - відхилити пропозицію. Але навіть якщо б я її прийняв, то був би не менш щасливий", - сказав Ісмаїлі.

Читайте також"Справа Мораєса": Люксембург не буде оскаржувати рішення УЄФА

Захисник також заявив, що однією з причин відмови стало незнання української або російської мови:

"Це питання також викликало у мене сумніви. Я і справді не говорю російською та українською мовами. Хлопці, які знаходяться тут багато років, вже прекрасно знають, про що йде мова. Звичайно, вони не говорять ідеально, але точно розуміють більше, ніж я. Мені з цим складніше. Марлос та Мораєс до "Шахтаря" грали в інших командах. Можливо, там у них був більший акцент на вивченні мови. Це питання виходу з зони свого комфорту".

Зазначимо, що Ісмаїлі один раз викликався в збірну Бразилії, однак не дебютував у складі команди.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що український футболіст висловився про натуралізацію форварда "Шахтаря" Жуніора Мораєса.