Олександрія зіграє у Львові / фото: ФК Олександрія

3 жовтня пройде матч другого туру групової стадії Ліги Європи між "Олександрією" та бельгійським "Гентом". Команди зустрінуться на "Арені Львів" у Львові.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу "Олександрія" - "Гент".

Початок зустрічі - о 19.55.

Відео дня

Олександрія - Гент: де дивитися матч по ТБ

"Олександрія"

"Олександрія" за підсумками минулого сезону завоювала право вперше в історії клубу зіграти на груповій стадії єврокубка. У кваліфікації ЛЕ раніше команда грала двічі та провела шість матчів, але пробитися в груповий етап не вдавалося.

Гра з "Вольфсбургом" стала справжнім зануренням у європейський футбол високого рівня. Нав'язати боротьбу німцям на їх полі не вдалося - 1:3. Помилка воротаря Паньківа, гол-шедевр Мехмеді - ці події не залишили шансів бронзовому призеру УПЛ.

Так, місцями не вистачало майстерності, пропустили два голи за чотири хвилини, але і свої шанси в українців були. Банада взагалі забив історичний м'яч - перший для клубу на цій стадії турніру.

У поточному сезоні "Олександрія" в дев'яти турах УПЛ здобула п'ять перемог при трьох поразках. В останніх двох турах команда зіграла внічию з "Колосом" (1:1) відразу після повернення з Німеччини, а потім здолала "Львів" (2:0). В турнірній таблиці УПЛ підопічні Шарана розташовуються на четвертій сходинці.

Серйозних втрат у команди перед майбутньою грою немає.

Олександрія - Гент: прогноз букмекерів

"Гент"

"Буйволи" стали чемпіонами Бельгії в сезоні-2014/15, проте з тих пір команда залишається без трофеїв. У минулому сезоні "Гент" став п'ятим і міг не потрапити в єврокубки, але все-таки став учасником кваліфікації ЛЄ, замінивши "Мехелен", який був звільнений за участь в договірних матчах.

У кваліфікації підопічні Єсса Торупа пройшли три раунди, здолавши румунський "Віторул" (6:3, 1:2), кіпрський АЕК (1:1, 3:0) та хорватську "Рієку" (2:1, 1:1).

"Гент" - найбільш українська команда турніру після "Динамо" та "Олександрії". За неї виступають форвард збірної України Роман Яремчук, півзахисник Роман Безус та захисник Ігор Пластун. Яремчук - головна ударна сила гостей, а в новому сезоні форвард набрав свою найкращу форму в кар'єрі.

У групі бельгійці почали з перемоги над французьким "Сент-Етьєном" - 3:2. У чемпіонаті Бельгії "Гент" займає третє місце після дев'яти турів, маючи гру в запасі. Перед вильотом до Львова підопічні Торупа здолали "Кортрейк" - 2:0.

Орієнтовні склади

"Олександрія": Паньків, Пашаєв, Добра, Бухав, Мірошниченко, Гречишкін, Ковалець, Банада, Лучкевич, Сітало, Третяков.

"Гент": Камінскі, Лустіг, Бронн, Нгаде-Нгаджуї, Асаре, Кумс, Овусу, Одиджа-Офое, Яремчук, Давід, Депуатр.

Слова перед матчем

Володимир Шаран, головний тренер "Олександрії":

"Гент" - потужна команда з атлетичними, високорослими гравцями. Грають в комбінаційний футбол, імпонує їх тактична схема, багато міняють позицій, хороший контроль м'яча, небезпечні при стандартах, досвідчені крайні захисники повністю закривають свої фланги. Чесно кажучи, у мене більше хвилювання перед матчами чемпіонату України, де від нас чекають в першу чергу результатів. Але найголовніше - щоб у наших хлопців не було хвилювання. На тренуваннях я бачу, що всі хочуть показати себе з кращого боку".

Єсс Торуп, головний тренер "Гента":

"Ми добре стартували в трьох турнірах і граємо з упевненістю в наших силах. Повинні продовжувати в тому ж дусі в грі проти "Олександрії". Це дуже важливий поєдинок. "Олександрії" потрібно перемагати у домашньому матчі, так що у нас повинні з'явитися можливості зловити суперника на контратаках".

Арбітр

Головний арбітр - Єнс Моє з Данії.