Шахтар вже здобув одну перемогу в ЛЧ / фото: ФК Шахтар

22 жовтня на стадіоні "Металіст" в Харкові відбудеться матч третього туру групового етапу Ліги чемпіонів, в якому зіграють донецький "Шахтар" і загребське "Динамо".

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу "Шахтар" - "Динамо" Загреб.

Початок поєдинку - о 19:55.

Відео дня

Шахтар - Динамо Загреб: де дивитися матч по ТБ

"Шахтар"

Про УПЛ серйозно говорити не доводиться. Команда Луїша Каштру - єдина в топ-10 чемпіонатах Європи, яка досі не втрачає очки в нинішньому сезоні на внутрішній арені. У минулому турі "Шахтар" напіврезервним складом знищив "Колос" - 6:0. Підсумок - перше місце з відривом від київського "Динамо" в десять очок.

У Лізі чемпіонів "Шахтар" стартував провально. Звичайно, не варто забувати і про рівень суперника - до Харкова приїжджав чемпіон Англії "Манчестер Сіті". Команда Олександра Зінченка розгромила господарів з рахунком 3:0.

Справжня драма розгорнулася у другому турі на "Сан-Сіро" проти "Аталанти". Італійці першими вийшли вперед, але ще до перерви Жуніор Мораєс зрівняв рахунок. У кінцівці "гірники" відбивалися, а на останніх секундах вирвалися в контратаку - Додо видав передачу на Манора Соломона, а той поклав на газон захисника з воротарем і відправив м'яч у сітку.

Дивом "Шахтар" набрав три очки та значно збільшив свої шанси на плей-офф, адже "Аталанта" до цього була розгромлена хорватами. Тепер дві перемоги над "Динамо" можуть практично гарантувати команді Каштру вихід з групи C.

Шахтар - Динамо Загреб: прогноз букмекерів

"Динамо" Загреб

У чемпіонаті Хорватії динамівці лідирують і випереджають "Хайдук" на одне очко, маючи гру в запасі.

У Лізі чемпіонів Загреб стартував ще у кваліфікації, де встиг засмутити у тому числі "Ференцварош" Сергія Реброва - 1:1, 4:0.

У групі динамівці стартували сенсаційно - команда розгромила "Аталанту" з рахунком 4:0. Матч з "Ман Сіті" в Англії показав, що команда дійсно хороша. До 66-ї хвилини англійці не могли відкрити рахунок, а перемогли відносно скромно - 2:0.

Головною ударною силою хорватів можна вважати вінгера Міслава Оршича. Він оформив хет-трик у минулому турі внутрішнього чемпіонату, а також тричі забив "Аталанті". В цілому "Динамо" вже не є скромним колективом, який не здатний протистояти сильним командам. У Ненада Б'єліци дуже серйозний підбір гравців, які налаштовані вийти в плей-офф.

Травми та дискваліфікації

У "гірників" немає свіжого поповнення в лазареті. Малишев і Майкон вибули вже давно і не зіграють до кінця року. Під питанням був захисник донеччан Ісмаїлі, але бразилець потрапив у заявку на гру і повинен вийти на поле.

У "Динамо" через травми гру пропустять Андріч і Маєр, але це далеко не ключові фігури у складі хорватів.

Орієнтовні склади

"Аталанта": Лівакович, Теофіле-Катерин, Ділавер, Періч, Стоянович, Моро, Адемі, Леовац, Ольмо, Петкович, Оршич

"Шахтар": Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік, Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораєс

Слова перед матчем

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Я подивився кілька поєдинків, а мій штаб близько десяти. Буде складна гра проти команди, у якої є шаблонні характеристики. Вони повторюються від гри до гри, але постійно змінюють розстановку. Вони вже грали за схемою 5-3-2 або 4-3-3. Іноді було і 3-4-3. "Динамо" грає в довгий пас, підключаються до атаки флангові гравці і йде передача в зону".

Головний тренер "Динамо" Ненад Б'єліца:

"Всі готові до гри. Ми проведемо ще одне тренування в Україні та остаточно визначимося зі складом. "Шахтар" - дуже сильна команда в атаці, де грають бразильці. Складно передбачити хід їх думок. У цієї команди мало недоліків, але ми зробимо все, щоб виступити краще, ніж проти "Манчестер Сіті", особливо в нападі. В захисті теж треба бути обережними, щоб розраховувати на хороший результат".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів з Іспанії на чолі з Матеу Лаосом.