Шахтар зробив неймовірний камбек / REUTERS

6 листопада на стадіоні "Максимір" у Загребі місцеве "Динамо" приймало донецький "Шахтар" у четвертому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Команди зіграли внічию - 3:3.

Як і в харківському поєдинку "гірники" змогли першими вийти вперед на 13-й хвилині: Жуніор Мораєс прийняв м'яч на куті штрафного майданчика і віддав передачу в центр - Алан Патрік з метра відправив м'яч у ворота.

Відео дня

Читайте такожДинамо Загреб - Шахтар - 3:3: онлайн матчу Ліги чемпіонів

В середині першого тайму господарі зрівняли рахунок. Після подачі з правого флангу форвард "Динамо" Петкович виграв боротьбу у двох захисників "гірників" і розстріляв ворота Пятова головою. У Алана Патріка трохи пізніше був шанс оформити дубль, але м'яч після його удару і рикошету опустився поруч зі штангою.

У другому таймі було багато боротьби, а відкрита гра після видалення Моро за другу жовту. Через п'ять хвилин Марлос аналогічно порушив правила і зрівняв склади команд. Міг забивати Матвієнко, який розстрілював ворота з двох метрів, але не переграв воротаря.

На 83-й хвилині хорвати вийшли вперед, коли Іванушиц завдав точного удару в нижній кут воріт. Каштру випустив Дентіньо і Тете, але ризик приніс ще один м'яч у ворота "гірників" - Адемі зробив рахунок 3:1 на користь господарів. Арбітр Брих додав п'ять хвилин і Мораєс після подачі від Коваленка скоротив відставання.

На останній хвилині у штрафну хорватів пішов Андрій Пятов, який і став героєм вечора. Голкіпер "гірників" під час атаки впав у штрафній суперника після відмашки захисника, а суддя призначив пенальті, який підтвердив VAR. Покарання реалізував Тете і приніс українцям нічию - 3:3.

"Динамо" Загреб - "Шахтар" - 3:3

Голи: Петкович, 25, Іванушиц, 83, Адемі, 89 - Патрік, 13, Мораєс, 90+3, Тете, 90+8

"Динамо" З: Лівакович, Теофіл-Катрен, Ділавер, Перич, Стоянович (Иванушиц, 72), Моро, Адемі, Леовац, Ольмо, Оршич (Діра, 77), Петкович (Кадзіор, 90)

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко (Дентіньо, 86), Ісмаїлі, Степаненко (Антоніо, 90), Патрік (Тете, 84), Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораєс

Попередження: Дилавер, Моро, Теофіл-Катрен - Марлос

Вилучення: Моро, 74 (друга жовта) - Марлос, 79 (друга жовта)

Команди знову зіграли внічию і тепер мають по п'ять очок, а українці займають другу сходинку і знаходяться вище хорватів у групі C за додатковими показниками.

Наступний поєдинок "Шахтар" проведе 26 листопада проти "Манчестер Сіті" на виїзді, а хорвати відправляться в гості до "Аталанти".

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Динамо" і "Шахтар" провели чергові матчі в Юнацькій лізі УЄФА.