Баварія побореться за шостий трофей Ліги чемпіонів в історії клубу / фото REUTERS

19 серпня в Лісабоні відбувся другий півфінальний матч Ліги чемпіонів, в якому зустрічалися французький "Ліон" і німецька "Баварія".

Читайте такожЛіон - Баварія: онлайн півфіналу Ліги чемпіонів

Чемпіон Німеччини здобув перемогу з рахунком 3:0.

Відео дня

"Ліон" дуже бадьоро почав перший тайм, постійно створюючи напругу супернику своїми агресивними контратаками. В одній з них Депай вийшов один на один з Нойєром і не влучив по воротах, а потім Екамбі прорвався по флангу та увійшов в штрафну, звідки завдав удар в стійку.

"Баварія" витримала тиск і організувала гол: на 18-й хвилині Гнабрі отримав передачу ближче до флангу, пройшов в центр і практично з лінії штрафного майданчика завдав гарматного удару без шансів для голкіпера.

Ця подія підкосила "Ліон", чим знову скористалася "Баварія". Гнабрі першим опинився на підборі після удару Левандовськи та оформив дубль.

У другому таймі "Баварія" повністю контролювала гру і могла забивати ще кілька м'ячів. У "Ліона" теж були свої напівмоменти, але низка замін від Руді Гарсії не змогла докорінно змінити ситуацію.

Крапку в грі поставив найкращий бомбардир поточного розіграшу Ліги чемпіонів Роберт Левандовськи. Поляк ударом головою замкнув подачу зі штрафного і записав на свій рахунок вже 15-й забитий м'яч.

Ліон - Баварія - 0:3

Гол: Гнабрі, 18, 33, Левандовськи, 88

"Ліон": Лопеш, Денайєр, Марсело, Марсал (Шеркі, 73), Бруно (Мендеш, 46), Дюбуа (Тете, 67), Какере, Ауар, Корне, Екамбі (Рен-Аделаїд, 67), Депай (Дембеле, 58)

"Баварія": Нойєр, Кімміх, Боатенг (Зюле, 46), Алаба, Девіс, Горєцка (Павар, 82), Тьяго (Толіссо, 82), Гнабрі (Коутіньйо, 75), Мюллер, Перішич (Коман, 63), Левандовськи

Попередження: Марсело, Марсал, Мендеш

фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS

"Фінал восьми" Ліги чемпіонів: головне

  • У фіналі "Баварія" зіграє з французьким ПСЖ на стадіоні "Ештадіу ду Бенфіка" в Лісабоні 23 серпня. Для мюнхенців це буде вже 11-й фінал при п'яти титулах. Парижани виступлять у вирішальному матчі вперше.
  • У першому півфіналі "Парі Сен-Жермен" впевнено розібрався з іншим німецьким клубом - "РБ Лейпциг" (3:0).
  • "Баварія" була єдиним півфіналістом турніру, який в минулому вигравав Лігу чемпіонів.
  • "Фінал восьми" Ліги чемпіонів проходить з 12 по 23 серпня на двох аренах в Лісабоні. На кожній стадії команди проводять по одній грі. Переможця головного клубного турніру Європи вперше буде визначено в такому форматі у зв'язку з пандемією коронавируса.