Буяльський ще не дивився матчі за участі АЗ / фото ФК Динамо Київ

Півзахисники київського "Динамо" Віталій Буяльський та Володимир Шепелєв прокоментували результати жеребкування третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, за підсумками якого український клуб отримав у суперники нідерландський АЗ.

Читайте такожДинамо отримало першого суперника у кваліфікації Ліги чемпіонів: результати жеребкування

Слова футболістів навів офіційний сайт "Динамо".

Відео дня

"Думаю, нам попалася одна з найсильніших команд. Детально охарактеризувати нашого суперника поки не можу, оскільки їхні матчі не дивився. В інтернеті пишуть, що хороша команда, думаю, гра буде цікавою. На етапі кваліфікації Ліги чемпіонів всі команди організовані. Тут будь-хто може як виграти, так і програти. Слабких команд немає, тому нам слід бути сконцентрованими та показувати свій футбол.

Чи були переваги перед жеребкуванням? Великої різниці для мене не було, оскільки всі команди сильні. Напевно, трохи більше, ніж з іншими, хотілося б зіграти з грецьким ПАОКом. Бачив їх кілька поєдинків і можу сказати, що команда цікава", - сказав Буяльський.

Шепелєв задоволений, що у команди буде перевага у вигляді домашнього поля:

"Радує, що матч пройде в Києві. Для нас більш звично грати два матчі, але цього разу доведеться обмежитися одним. Повторюся, добре, що він для нас домашній, в цьому плані у нас є перевага.

Про АЗ багато не знаю, бачив тільки один їхній матч - проти "Вікторії" (Пльзень), коли вони зрівняли рахунок у компенсований час з пенальті, а потім в екстра-таймах забили ще два м'ячі. Складається враження, що ця команда сильна, з характером, вони добре ведуть верхову боротьбу, втім, як і наші команди. У них є схема, по якій вони постійно грають, і нічого в ній не змінюють. Може, проти нас вони захочуть щось змінити - подивимося".

Матч "Динамо" - АЗ відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський" за порожніх трибун 15 або 16 вересня - графік поєдинків УЄФА поки не затвердив.

Українські клуби в єврокубках 2020-2021

  • "Динамо" у разі поразки від АЗ відправиться до групового етапу Ліги Європи. Якщо нідерландці будуть пройдені, то в плей-офф кваліфікації кияни зіграють з переможцем пари "Гент" (Бельгія) - "Рапід" (Австрія).
  • У Лізі чемпіонів Україну крім "Динамо" представить"Шахтар". "Гірники" стартують відразу з групового етапу, який почнеться 20 жовтня.
  • На груповому етапі Ліги Європи виступить"Зоря". Перший матч луганський клуб проведе 22 жовтня.
  • "Колос" 17 вересня зіграє у другому раунді кваліфікації Ліги Європи з грецьким "Арісом", а "Десна" 24 вересня стартує з третього раунду кваліфікації ЛЄ.