Ман Сіті з Олександром Зінченком вийшов у фінал / фото twitter.com/ManCity

Футболіст збірної України Олександр Зінченко 4 травня допоміг "Манчестер Сіті" повторно обіграти ПСЖ (2:0) і вийти у фінал Ліги чемпіонів.

Зінченко провів чудовий матч, і після гри фанати "Ман Сіті" розсипалися в компліментах на адресу українця.

"Легендарний лівий захисник Зінченко Карлос".

Відео дня
Twitter

"Цього вечора Зінченко виграв більше, ніж матч. Він підкорив наші серця. Він міг піти (з клубу, - Прим.), але залишився і боровся. Наприкінці матчу він заплакав. Для нього це означало так само багато, як і для вcіх нас".

Twitter

"Зінченко залишив все на полі, абсолютно все. Це гравець, який завзятіше за всіх боровся, щоб бути частиною цієї команди. Неможливо любити його сильніше".

Twitter

"Що за виступ у виконанні Зінченка сьогодні! Після фінального свистка можна було побачити, як багато це для нього значило. Зіграв велику роль при першому голі, а потім зробив важливий блок, не дозволивши Неймару забити. Виглядав дуже солідно і був ключовим елементом цієї команди".

Twitter

"Думаю, прийшов час визнати, що Олександр Зінченко - один з найкращих лівих захисників світу".

Twitter

"Хто був для вас найкращим гравцем за підсумками двох матчів? Для мене Зінченко".

Twitter

"Зінченко зробив різницю в першому матчі. Він старався з усіх сил у другій грі. Він зобов'язаний зіграти у фіналі. Ця четвірка захисників - найнадійніша з тих, які ми могли б зіграти. Нереальний гравець. У нього стільки бажання. Потрібно дати йому новий контракт".

Twitter

"Олександр Володимирович Зінченко провів найкращий матч у своєму житті. Що за виступ, що за гравець!".

Twitter

"Хто б міг подумати, що за три роки Зінченко перетвориться на одного з найнадійніших учнів Пепа на полі. Часом він піддавався емоціям і втрачав холоднокровність. Але його не можна звинувачувати. Йому довелося так важко працювати, щоб потрапити сюди. Важче, ніж усім іншим".

Twitter

"Зінченка хотіли продати в "Вулверхемптон", але хлопець сказав: "Ні-ні-ні". І тепер він творить історію "Сіті". Відмінна робота, Алекс!".

Twitter

"Якщо Альфонсо Девіса називали найкращим лівим захисником світу після матчу з "Барсою" в минулому сезоні, тоді Олекс Зінченко - найкращий лівий захисник світу після тесту від ПСЖ".

Twitter

Крім того, вболівальники писали:

Читайте такожНе стримав сліз: Зінченко емоційно відреагував на вихід Ман Сіті у фінал Ліги чемпіонів (відео)

"Зінченко набагато краще, ніж Канселу", "Зінченко - найбільш недооцінений гравець у світі". "Забудьте про нового лівого захисника. Ось наше майбутнє", "Шокований тим, наскільки чудово виглядає Зінченко останнім часом", "До вашого відома, Зінченко коштував всього 1,5 мільйона фунтів", "За ці два матчі Зінченко зацементував собі місце в складі на дуже довгий час. Надихаючий виступ і вражаючий менталітет".

Олександр Зінченко: цифри в матчі з ПСЖ

  • У матчі-відповіді 1/2 фіналу Зінченко провів на полі весь матч. Він віддав передгольову передачу при першому взятті воріт і почав другу гольову атаку "Сіті". У його пасиві - жовта картка.
  • За підсумками матчу Зінченко отримав від порталу WhoScored оцінку 7,5 - четверту найвищу серед гравців "Ман Сіті".
  • За матч Зінченко 83 рази торкнувся м'яча (більше всіх у складі "Сіті"), віддав 70 передач, 67 з яких точні (більше всіх у складі" Сіті"), 4 рази успішно відібрав м'яч з 4 спроб, зробив 2 виноси, 1 перехоплення, заблокував 1 удар.

  • Зінченко став першим з 2013 року українцем, команда якого вийшла у фінал Ліги чемпіонів, після Анатолія Тимощука у складі "Баварії".