Мірча Луческу / фото REUTERS

Новий головний тренер "Динамо" Мірча Луческу двічі намагався повернутися в донецький "Шахтар".

Інформацію, яка раніше з'явилася в ЗМІ, підтвердив директор телеканалів "Футбол 1/2/3" Олександр Денисов, додавши, що румунський фахівець два рази пропонував свої послуги.

"Луческу двічі після відходу пропонував свої послуги, щоб повернутися в "Шахтар". Двічі Ахметов відмовляв. Перший раз - по закінченню контракту Фонсеки. Контракт був укладений на два роки, потім вирішувалося, чи залишиться він чи ні.

Відео дня

Читайте також"Ви ж критикували за динамівські серця": Суркіс пояснив, чому запросив Луческу

Президент "Шахтаря" був схильний продовжити, Фонсека теж, але переговори йшли досить складно. Але потім відбулася пролонгація, Фонсека продовжив роботу з "Шахтарем". Коли Фонсекою зацікавилася "Рома", Луческу знову пропонував свої послуги Рінату Ахметову. І знову Рінат Ахметов відмовив у цій пропозиції. Так було двічі - двічі була відмова", - розповів Денисов в ефірі "Футбол 1/2/3".

Він також підкреслив, що в 2016 році "Шахтар" не став продовжувати контракт з Луческу, так як, на думку Ріната Ахметова, "команда перестала прогресувати":

"В сезоні 2015/2016 взимку, коли ще була приблизна рівність очок з "Динамо", Ахметов доручив менеджменту "Шахтаря" зайнятися пошуком нового тренера. Це було не спонтанне рішення. Луческу та Спиридон розраховували, що вихід у півфінал ЛЄ дасть їм пролонгацію контракту. Але точно знаю з розмов з президентом "Шахтаря", навіть якби Луческу виграв Лігу Європи, клуб не продовжив би з ним контракт".

Нагадаємо, Луческу провів у "Шахтарі" дванадцять років і виграв з клубом 22 трофеї. Після "гірників" він очолював "Зеніт" і збірну Туреччини. 23 липня румун був представлений у якості головного тренера "Динамо".

УНІАН також повідомляв про те, що екс-гравець "Шахтаря" висловив думку, що Луческу зможе поліпшити гру "Динамо".