Жіноча збірна України виграла другий поспіль матч кваліфікації до ЧС / iihf.com

В ПАР відбувся другий тур кваліфікації до Чемпіонату світу в Дивізіоні 2Б, де в цьому році вперше в історії дебютує жіноча збірна України з хокею.

Суперницями наших дівчат стала збірна Болгарії, повідомляє сайт Української хокейної ліги.

Рахунок в матчі на 11-й хвилині відкрила Юлія Добровольська, яка реалізувала більшість. До комфортного перевага довели Дар'я Цимиренко та Олена Ткачук, встановили на табло рахунок 3:0 на користь збірної України ще в першому періоді.

Відео дня

Низка вилучень і більш впевнена гра воротаря болгарок не дозволили нашим дівчатам відзначитися у другому періоді. На старті третьої двадцятихвилинки збірної Болгарії вдалося відправити ігровий снаряд у сітку воріт Вікторії Ткаченко, на що українки відповіли шайбами Олени Ткачук і Надії Макаренко.

Закинути шайбу престижу соперниці зуміли, але претендувати на перемогу їм вже не вдалося – 5:1, і жіноча збірна України здобуває другу перемогу в ПАР на кваліфікаційному турнірі до чемпіонату світу.

Раніше в першому турі українські сборницы обіграли команду ПАР.

Наступний матч на турнірі збірна України зіграє 16 січня проти Бельгії. Початок зустрічі – о 18:00.

Болгарія - Україна 1:5 (0:3; 0:0; 1:2)

Шайби: 0:1 Добровольська (Рябкина, Ткачук - більш.), 10:08. 0:2 Цимиренко (Скащук, Тарасова), 12:46. 0:3 Ткачук (Рябкина), 14:29. 1:3 Заграви (Іллічова, Метанова), 41:11. 1:4 Ткачук (Рябкина, Добровольська - більш.), 51:05. 1:5Макаренко, 51:49.