Еліна Світоліна / Instagram Еліни Світоліної

Краща українська тенісистка, 5-й номер світового рейтингу Еліна Світоліна розповіла про відкриття благодійного фонду Elina Svitolina Foundation, який у понеділок розпочав свою роботу в Далласі.

«Ідея створення фонду народилася приблизно пару років тому. Мені завжди хотілося мати можливість робити щось корисне для дітей. Коли я росла, для мене було великою мотивацією просто поспілкуватися з зірками тенісу, дізнатися від них щось нове, мати можливість потренуватися разом. Тому я знаю по собі, як це важливо для початківців тенісистів.

Під час моєї юніорської кар'єри мені завжди говорили, що я повинна бути краще за інших на дві-три голови, тому що я з України, а гравцям звідти дуже складно пробитися на самий верх. І ось зараз, коли у мене є досвід, є можливість дати щось корисне для дітей, я хочу цим скористатися. Мене завжди цікавила допомога дітям, мотивування їх на досягнення своїх цілей. Думаю, через фонд у мене буде більше можливостей для цього.

Головне завдання – допомога талановитим дітям, в першу чергу українським дітям. Ми плануємо проводити відбір діток, щоб у майбутньому вони могли тренуватися за кордоном, отримувати необхідні знання, освіту, просування. У нас є певні зв'язки для цього і я буду робити все від мене залежне, щоб наш фонд діяв активно.

Є плани по будівництву декількох тенісних майданчиків в Україні. У нас дуже хороша і досвідчена команда, яка буде просувати проекти фонду. Я також планую приділяти більше уваги всім цим питанням, коли у мене буде вільний від турнірів час», – сказала Світоліна.

Як повідомляв УНІАН, українка Еліна Світоліна після турніру в американському Індіан-Уелссі повернулася до топ-п'ятірки рейтингу WTA.