Горобченко розпочне новий сезон в Ніко-Баскеті / фото БК Ніко-Баскет

Український баскетболіст Михайло Горобченко поділився історією про те, як почав грати в букмекерській конторі та в підсумку опинився в складній життєвій ситуації.

Читайте такожЧотириразовий чемпіон України з баскетболу помер у віці 45 років

Спортсмен опублікував визнання на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Все було досить непогано до грудня минулого року, поки я не зареєструвався в одній з букмекерських контор. Спочатку ставив невеликі гроші та грав чисто заради розваги, але потім азарт непомітно захопив, і суми ставали все більше і більше. Вже доводилося чути про себе, що я "грав на контору", але я ніколи, жодного разу не ставив гроші на матчі Суперліги та, тим більше, на матчі свого "Хіміка".

Пройшло зовсім небагато часу, і я зрозумів, що програв усі свої гроші. Тут би зупинитися, але азарт мене вже захопив, і я почав під різними приводами масово позичати гроші в інших людей - і друзів, і тих, з ким був ледь знайомий. Оскільки я набагато частіше програвав, ніж вигравав, борг накопичився пристойний, і мені вже довелося перепозичати в одних людей, щоб виплатити колишній борг іншим. Найжахливіше - я постійно брехав і продовжував грати на ставках. Зараз дуже багато людей на мене тримають зло через це, я пам'ятаю про це і розумію їх. Сподіваюся якомога швидше з ними розрахуватися", - пише Горобченко.

Пізніше баскетболіста відрахували з "Хіміка", оскільки він продовжував ставити гроші, намагаючись відігратися:

"Далі тільки гірше. Ситуація з боргами призвела до сварки з батьками, пішла від мене моя дружина Даша. А я тим часом почав перепозичати гроші у компаній, які займаються мікрозаймами. Загалом, зовсім скоро я познайомився і з колекторами, і просто людьми, які бомблять мій телефон різними погрозами. Ці загрози надходять до мене досі, і я поки не знаю, що з ними робити.

Попри всю цю історію, мене взяли в "Ніко-Баскет", де я грав раніше. Валентин Борисович Берестнєв пішов мені назустріч і дав другий шанс на кар'єру в баскетболі, але тут трапився коронавірус, і я на невідомий період часу де-факто залишився без роботи та без постійного заробітку. З масою боргів і постійними повідомленнями з погрозами. У квітні я нарешті перестав грати - з того часу на сайт контори не заходив жодного разу.

Хочу вибачитися перед усіма, кого я в останні місяці розчарував. Я пам'ятаю всіх своїх боргах - дайте мені кілька місяців, я розрахуюся з кожним! Особливо прошу вибачення у своїх батьків. Я знаю, як сильно їх підвів, знаю, як вони переживають за мене кожен день. Я їм брехав, не розповідаючи всю правду до кінця і продовжував грати на ставках.

Це моє щиросердне зізнання. Я зважився на такий крок, бо втомився від чуток і брехні. Своєї ж брехні. Хочу закінчити з цим раз і назавжди та закликати інших хлопців не повторювати моїх помилок. Іноді проста забава може завести вас дуже далеко і зовсім не туди".

Горобченко в минулому виступав за "Київ-Баскет" та южненський "Хімік". З киянами він став срібним призером Суперліги. Також баскетболіст був капітаном молодіжної збірної України.

УНІАН раніше повідомляв про те, що легендарний український баскетболіст розповів про перехід в НБА.