Українські студенти взяли участь в міжнародній програмі "Насіння для майбутнього"

Інтенсивна восьмиденна програма "Насіння для майбутнього" розпочалася вчора з урочистої церемонії відкриття у Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій та на базі столичного інноваційного парку UNIT.City.

"Цьогоріч учасники програми матимуть змогу розширити свої технічні та цифрові знання, а також відточити підприємницьке мислення, — сказав у вступній промові Тоні Цао, заступник директора "Хуавей Україна". — Найкращі команди візьмуть участь у Всесвітньому конкурсі Tech4Good, де змагатимуться за перемогу і досліджуватимуть величезний потенціал ІКТ для стимулювання сталого розвитку. Я впевнений, що у студентів з України є всі шанси очолити наступну хвилю інновацій для розробки проривних технологій, започаткування власного бізнесу або створення нових партнерств між країнами та культурами".

У межах заходу 21 фіналіст відбіркового конкурсу отримав можливість навчатися і працювати в проєктних групах. Нові знання для амбітної української молоді надають провідні вітчизняні та міжнародні експерти у сфері ІКТ. Вони діляться з учнями сучасними галузевими тенденціями в телекомунікаціях, цифровій трансформації, штучному інтелекті, енергетиці, інноваціях тощо. Ментори програми також наводять приклади виконання практичних завдань, які полягають у ефективному застосуванні ІКТ у різних галузях. Наприклад, студенти беруть участь у майстер-класах з лідерства, працевлаштування, підприємництва, сталого розвитку.

Відео дня

"Завдяки програмі "Насіння для майбутнього" молоді таланти з України мають можливість здобути нові навички, які є вкрай необхідними як для їхнього професіонального зростання, так і для розвитку сфери інформаційно-комунікаційних технологій. Компанія "Хуавей Україна" вкотре демонструє високий рівень організації процесу із залученням провідних експертів галузі і представників органів влади. Ці дії сьогодні обов’язково дадуть гідний результат у майбутньому", — прокоментував Володимир Толубко, ректор ДУІКТ.

Отримані знання від експертів галузі допоможуть новачкам створити в команді ідею для стартапу, направленого на вирішення соціальних та екологічних проблем. Таким чином, студенти і випускники 2023 року підвищать свою конкурентоспроможність на ринку праці. Найкращу команду розробників стартапів запросять до участі у міжнародному конкурсі Tech4Good Startup Sprint із призовим фондом $100000.

"Обмін набутим досвідом у сфері ІКТ дає краще розуміння спільних і відмінних рис локальних ринків, а також того, куди і як потрібно рухатися далі задля створення нових інтелектуальних можливостей. Українські студенти вже зараз можуть розпочати свій кар’єрний шлях завдяки "Насіння для майбутнього" і тим практичним навичкам, які отримають протягом програми. Ці знання дозволять їм закласти фундамент для створення більш розумного і сталого світу", — сказав у своєму виступі Михайло Згуровський, ректор КПІ.

За умови успішного проходження програми студенти отримають відповідні сертифікати. До того ж найкращі учні будуть запрошені на оплачуване стажування у "Хуавей Україна". Для цього учасники програми мають успішно скласти іспити з обов’язкових онлайн-курсів (набрати мінімум 80 балів зі 100). Далі на них чекатиме співбесіда в одному з підрозділів компанії, за результатами якої буде ухвалено рішення щодо подальшого стажування. Стежте за оновленнями програми на сайті: www.seedsforthefuture.com.ua.