Apple дозволить використовувати iPhone як платіжний термінал / фото Mobeewave

Айфони можна буде перетворити в платіжний термінал без участі додаткових пристроїв. Аналогічна функція є в пристроях Samsung вже кілька років.

За даними Bloomberg, Apple запустить відповідну послугу в найближчі місяці.

У позаминулому році корпорація купила стартап Mobeewave, який пропонував аналогічну технологію. Система зможе приймати оплату через NFC з будь-яких банківських карт та популярних платіжних сервісів – Apple Pay, Samsung Pay і Google Pay.

Відео дня

iPhone можна використовувати для прийому оплати і зараз, але тільки при підключенні до зовнішнього термінала. Функція, що знаходиться в розробці, дасть можливість приватним підприємцям самостійно приймати платежі за допомогою банківської карти або іншого айфона на задній панелі свого пристрою.

Читайте такожБазові моделі iPhone 14 цьогоріч знову залишаться без важливої "фішки"

За інформацією джерела, така можливість повинна з'явитися слідом за оновленням програмного забезпечення iPhone в найближчі місяці. Найімовірніше, мова про першу бета-версію iOS 15.4, фінальний реліз якої намічено на весну.

Раніше повідомлялося, що в нових Айфонах зникне слот для сім-карти. Замість цього буде впроваджена технологія eSIM, яка все частіше зустрічається в нових смартфонах.

Вас також можуть зацікавити новини: