Система оплати BioPay / фото Nikkei Asia

Японська техкомпанія Glory запустила тестування системи безконтактної оплати, яка здатна розпізнавати обличчя клієнтів, навіть коли вони носять захисні маски.

Зараз BioPay працює в десяти магазинах та ресторанах міста Ніїгата, пише Nikkei Asia.

Користувачеві досить завантажити фотографію свого обличчя та підв'язати банківську карту на сайті компанії. Як результат, через розумну систему можна здійснювати покупки в магазинах і ресторанах всього за одну-дві секунди, і при цьому не знімаючи захисної маски.

Відео дня

Тестування системи триватиме ще пару місяців, а пізніше кількість ресторанів і магазинів можуть розширити. У планах в авторів проєкту також відкрити магазини без співробітників і обладнати їх автоматичною системою контролю відвідувачів. А там, дивись, і до нас добереться.

Читайте такожКитайці почали вбудовувати в дзеркала відеодзвінки та віртуальних тренерів (фото)

Раніше нашу увагу привернув "паперовий" смартфон від Realme. У білому і зеленому кольорах кришка смартфона виготовлена з екоматеріалу і на дотик нагадує папір. Новинка буде конкурувати з Xiaomi 12 Pro і Moto Edge X30.

Також УНІАН розповідав про найкомпактніший у світі Android-смартфон від японського виробника тостерів. І цікавий він не тільки своїм походженням, але і форматом: це єдиний смартфон, у пропорціях якого немає прямих ліній.

Вас також можуть зацікавити новини: