Не працює один навушник - що робити: у проблеми є просте рішення / фото depositphotos.com

Погодьтеся, часом немає нічого більш дратівливого, ніж один неробочий навушник. Хоч у TWS-гарнітур немає проводу, який може перетертися чи зламатися, замість цього вони схильні до багів та іншим апаратних помилок.

Якщо ви опинилися в подібній ситуації, УНІАН зібрав універсальну пам'ятку для Apple AirPods і гарнітур інших брендів. Розбираймося, що робити, якщо перестав працювати один навушник, і чому це може відбуватися.

Не працює бездротовий навушник – що потрібно зробити насамперед

Перше, і найочевидніше, перевірте зарядку. Буває так, що один навушник нормально заряджений, а інший повністю розряджений і з якоїсь причини не отримав заряду, поки знаходився в кейсі. Можуть бути проблеми з контактами, або сам користувач якось неправильно розмістив навушник в кейсі.

Відео дня

Рішення просте: просто покладіть навушники в кейс, а сам футляр під'єднайте до зарядки. Через пів години можна спробувати знову підключити навушники до смартфона або іншого необхідного гаджету.

Що робити, якщо перестав працювати один навушник: не поспішайте їх викидати

Другий момент – у всіх TWS-гарнітурах завжди є один головний й один другорядний навушник, і синхронізація зазвичай починається з ведучого. Однак іноді навушники (зокрема, дешеві моделі) під час коннекту можуть сприйматися як два різних пристрої, хоча повинні розпізнаватися як один.

Зайдіть в налаштування смартфона і переконайтеся, що навушники правильно підключені. Якщо все здається в порядку, спробуйте розконектитися й повторно підключити навушники. В кінці перевірте працездатність аксесуара на телефоні друга, щоб виключити можливість поломки вашого смартфона.

Що робити, якщо перестав працювати один навушник: не поспішайте їх викидати

Третя причина того, що перестав працювати лівий або правий навушник, полягає в програмному збої. Спробуйте зайти в налаштування пристрою на телефоні та скинути їх. У деяких випадках потрібно утримувати кнопку на гарнітурі для виконання скидання. 

Ще трапляється, що допомагає оновлення драйверів. Наприклад, на AirPods драйвера встановлюються автоматично, але багато інших навушники необхідно оновлювати вручну за допомогою фірмових додатків.

Якщо поради вище не допомогли, то, скоріше за все, один з ваших навушників вже "віджив своє". Потрібно прийняти, що TWS-навушники не вічні, а маленькі акумулятори, якими вони оснащені, виснажуються.

До речі, у Honor нещодавно вийшли "вбивці" AirPods Pro – коштують в 10 разів дешевше навушників Applе. Навушники отримали функцію активного шумозаглушення і режим прозорості, а з використанням кейса на одній зарядки вони можуть протягнути до 35 годин.

Також УНІАН ділився рейтингом найкращих бездротових навушників для спорту і бігу у 2023 році. Туди увійшли моделі від Bose, Apple, Anker та інших виробників.

Вас також можуть зацікавити новини: