Барна розраховує на розвиток тваринництва на Тернопільщині / фото прес-служба ТОДА

Голова ТОДА Степан Барна розраховує на розвиток тваринництва в області у зв’язку із значною фінансової допомогою держави для сільськогосподаських кооперативів.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це він сказав учора під час розширеного засідання ради регіонального розвитку, що відбулося в області за участі голів сільських рад, голів громад, керівників районів, міст обласного значення та народних депутатів України.

Читайте такожБарна закликав територіальні громади до ефективного використання отриманої у власність землі

Відео дня

Барна зауважив, що держава виділяє майже 6,3 млрд грн на розвиток сільського господарства в Україні. З цих коштів 4,2 млрд грн заплановано спрямувати на розвиток тваринництва.

«Кошти отримають ті, хто швидше подасть проект. А там, де є тваринництво, є робочі місця і потреба в людях. Тому ми сьогодні оцінюємо роботу й органів державної влади і підприємств не за критерієм скільки обробляється землі, а за тим, скільки залучено людей до роботи», – зазначив Барна.

Він також підкреслив, що не менш важливо створити можливість для реалізації сировини, яку виробляють кооперативи, за ринковими цінами.