Пам'ятник Олександрові Пушкіну (Тернопіль) / Фото uk.wikipedia.org/Микола Василечко

Міська рада Тернополя розпочала збір пропозицій щодо демонтажу або збереження пам’ятника Олександрові Пушкіну.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради,  впродовж наступних 15-ти днів усі бажаючі можуть подавати власні пропозиції та зауваження з даного приводу через портал «Е-консультації з громадськістю» або надсилаючи пропозиції на електронну пошту presamr@gmail.com, при цьому  вимагається обов’язково вказати прізвище, ім'я та по батькові.

Чим зумовлена дана ініціатива в мерії не пояснюють. Водночас в соцмережах тернополяни критикують дану ініціативу, зауважуючи, що в місті є чимало насправді нагальних проблем із невідремонтованими дворами, понищеними дахами у старих будинках, неякісними послугами з громадських перевезень, невиконанням керівництвом міста власних обіцянок.

Відео дня

Жителі міста не виключають, що даними обговореннями влада Тернополя хоче відвернути увагу від можливого чергового земельного дерибану чи іншої сумнівної оборудки.

Довідка УНІАН. Пам'ятник російському поету Олександрові Пушкіну розташований в центрі Тернополя у сквері на вул. В’ячеслава Чорновола.

Пам'ятка монументального мистецтва місцевого значення, охоронний номер 28. Автори пам'ятника — скульптори Макар Вронський, Олексій Олійник, Олександр Скобліков, архітектор — Едуард Гронський. 

Систематично озвучуються ініціативи щодо його демонтажу, після чого громадськість міста розділяється на два протилежні табори: тих, хто категорично «за», і тих, хто категорично «проти».