На Тернопільщині 4 райвідділи ДСНС отримали сучасні пожежно-рятувальні автомобілі на шасі МАЗ.

Відео дня

Як повідомили УНІАН в центрі пропаганди територіального управління ДСНС в Тернопільській області, ключі від нових автомобілів отримали керівники Бережанського, Теребовлянського, Підволочиського та Гусятинського районних відділів.

Читайте такожУ Тернополі згорів черговий автомобіль

Окрім пожежно-рятувальної техніки, для потреб підрозділів пожежно-рятувальної служби за кошти з обласного бюджету було придбано тестер для проведення технічного обслуговування дихальних апаратів на стиснутому повітрі Drager з додатковими комплектуючими на суму 210 тис. грн, квадрокоптер з обладнання для відеопошуку в режимі реального часу з тепловізором (165 тис. грн), комплект спеціального рятувального спорядження для роботи в карстових печерах, лісових масивах та пересічній місцевості (66,48 тис. грн), гідрокостюмом сухого типу для оснащення відділення водолазно-рятувальних робіт (33,52 тис. грн).

Також розпорядженням голови Тернопільської ОДА від 30 січня 2019 № 23-од «Про передачу на зберігання обладнання з регіонального матеріального резерву» рятувальникам передано 5 бензопил та 2 моторізи виробництва SHTILL, електромолоток Makita, 2 намети уніфіковані УСБ-56, комплект хімічної розвідки ORM-17. Загалом придбано обладнання та оснащення на суму понад 1 млн грн.

Участь у передачі пожежно-рятувальної техніки та обладнання підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій Тернопільської області взяли заступник голови ТОДА Олег Валов, особовий склад Управління ДСНС України у Тернопільській області на чолі з начальником Управління полковником служби цивільного захисту Віктором Маслеєм, начальники районних відділів Управління, голови та представники об’єднаних територіальних громад.

Окрім цього, головам Підволочиської селищної, а також Васильковецької, Золотниківської та Саранчуківської об’єднаних територіальних громад урочисто вручили сертифікати на отримання чотирьох пожежних автоцистерн на базі ЗІЛ, що раніше перебували на озброєнні підрозділів Управління ДСНС Тернопільщини.

«Беручи до уваги позитивний Європейський досвід, Управлінням прийнято рішення про передачу, до органів місцевого самоврядування пожежних автомобілів, що вивільняються в процесі оновлення парку техніки в державних пожежно-рятувальних частинах. Дана техніка використовуватиметься для надання послуг населенню об’єднаних територіальних громад при гасінні пожеж, рятуванні людей і допомозі у надзвичайних ситуаціях. Відтепер ці автомобілі так само надійно слугуватимуть працівникам місцевих пожежних команд, як і раніше професійним рятувальникам», – сказав під час передачі техніки Маслей.