Прокуратура відкрила кримінальне провадження через незаконну закупівлю торфу для незаконно переведених на торф котелень КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в дописі у Фейсбуці нардепа Віталія Купрія, в якому він розмістив відповідь на своє звернення за підписом прокурора області В’ячеслава Перча.

В прокуратурі підтвердили, що Тернопільською місцевою прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). 

За даними Купрія, у зв’язку із закупівлею торфу для котелень, які дозвільні служби заборонили вводити в експлуатацію через відсутність висновків експертів та екологічних експертиз, громада міста втратила 28 млн грн.

Відео дня

«Згідно з наявними накладними «Тернопільміськтеплокомуненерго» закуповувало торф за ціною 2100 гривень за тонну з ПДВ. Хоча Державний концерн «Укрторф» і Державне підприємство «Волиньторф» (Волинської області) пропонує ціну 768 гривень за тонну. Таким чином, загалом за торф було сплачено: 21 549,9 тонн * 2100 грн. = 45 254 790 гривень. Це свідчить про те, що тернопільська влада вкрала в громади приблизно 28 мільйонів гривень!», – написав Купрій.

Він також нагадав, що роботи з реконструкції 7 котелень проводяться з грубим порушенням норм екологічного та містобудівного законодавства.

Як повідомляв УНІАН наразі поліція розслідує кримінальне провадження за ст. 358 ч1. ККУ (підроблення документів) з приводу переобладнання котельні на вул. Київській.

Громадські активісти неодноразово проводили акції протесту, а на громадських слуханнях 24 вересня більшість присутніх висловилася проти переведення котелень на торф, оскільки це може мати згубні наслідки для здоров’я жителів міста.