Сюжет дня : Нове загострення на Донбасі

Нове загострення на Донбасі

26 березня на Донбасі внаслідок обстрілу з боку російських окупаційних сил четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє дістали поранення. Це вже не перше загострення в зоні бойових дій на Сході України з початку року.

27 січня 2021 року радники лідерів «нормандської четвірки» провели чергову зустріч у відеоформаті, а вже наступного дня російські терористи невизнаних «Л/ДНР» на форумі з кремлівськими пропагандистами презентували свою так звану доктрину «Російський Донбас», в якій йшлося про захоплення всього Донбасу.

Приблизно в цей час проросійські бойовики на Донбасі суттєво посилили кількість обстрілів позицій українських військових, в тому числі з використанням забороненої важкої артилерії. Крім того, терористи почали скидати боєприпаси з безпілотників. Активніше працюють і ворожі снайпери.

Кількість загиблих і поранених українських військових постійно збільшується - це найбільші втрати з моменту оголошення перемир'я на Донбасі влітку 2020 року.

РНБО у свою чергу запровадила книзку санкції за фінансування терористів на Донбасі та антиукраїнську пропаганду, в тому числі проти людей з оточення Віктора Медведчука. 

Крім того, президент України Володимир Зеленський доручив перевірити боєготовність бійців в районі ООС.

Новини про нове загострення ситуації на Донбасі на початку 2021 року

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся