Залізничні квитки можна знову повертати онлайн / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» сьогодні в 16:00 відновить можливість повернення проїзних документів на сайті booking.uz.gov.іа, в мобільній версії сайту та мобільних додатках.

Читайте такожЗалізничні перевезення з України до Європи збільшилися майже вдвічі

Як повідомила прес-служба компанії, призупинення виконання операцій повернення проїзних документів через інтернет діяла з метою запобігання зловживань у піковий період перевезень з 15 грудня 2018 року.

Відео дня

За словами директора департаменту з організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів Олександра Красноштана, таке обмеження допомагає запобігати спекуляції та інші зловживання з квитками під час свят.

«Про виправданість вжитих заходів свідчить наявність квитків на період новорічних та різдвяних перевезень в цей зимовий сезон», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що переважна кількість квитків викупається через інтернет в перші хвилини відкриття продажу, а потім значна їх частина повертається в продаж перед відправленням поїзда. «Такі дані показують, що квитки оптом викуповуються для їх подальшого перепродажу. Вжиті заходи по обмеженню повернення квитків через інтернет і мали на меті забезпечити надходження у вільний продаж місць для реального пасажира», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, з 15 грудня 2018 року «Укрзалізниця» з метою попередження зловживань і запобігання дефіциту квитків на поїзди у період новорічних і різдвяних свят заборонила здійснювати повернення квитків через інтернет.