В Індії з водоймища біля «Статуї єдності» вивозять крокодилів / фото reactor.inform.kz

В Індії близько 300 крокодилів почали переміщувати з водоймища біля найвищої статуї світу, аби відвідувачі могли скористатися послугами гідролітака.

Тварин, довжиною близько 3 метрів, заманюються в металеві клітки й відправляються в іншу частину західного штату Гуджарат, пише Громадське з посиланням на BBC.

Представник лісового господарства Анурадха Саху заявив, що така вказівка надійшла від уряду штату «з міркувань безпеки, коли приплив туристів збільшився».

Відео дня

Читайте такожМЗС опублікувало рекомендації українцям, які збираються до Індії

Зазначимо, що до «Статуї єдності» немає жодного залізничного транспорту, і більшість туристів добираються туди автобусами.

Природоохоронці та зоозахисники критикували цей план. Директор громадського наукового центру Їтендра Гавалі заявив, що рішення про переміщення крокодилів є порушенням законодавства про охорону дикої природи країни.

«Крім того, уряд не придумав, де буде безпечно випустити крокодилів», — додав він.

На сьогодні близько десятка крокодилів вивезли з їхнього середовища існування.

Нагадаємо у жовтні в Індії завершили будівництво найвищої статуї світу заввишки 182 метри, то майже вдвічі вище, ніж Статуя Свободи в Нью-Йорку. Зведення статуї обійшлося у 29,9 мільярда рупій (430 мільйонів доларів). У ньому було залучено 2,5 тисячі робочих та кількасот робітників-мігрантів з Китаю.