Громадянам України, які вже перебувають в Анголі, необхідно дотримуватися рекомендацій влади \ Вікіпедія

Міністерство закордонних справ радить українцям утриматися від відвідування окремих провінцій Анголи у зв'язку зі збільшенням кількості випадків захворювання на проказу.

Читайте такожМЗС радить українцям бути обережними у Таїланді через наближення тропічного шторму

Про це йдеться у рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС. "У зв’язку зі збільшенням кількості випадків захворювання на проказу в Анголі Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі до цієї країни, тимчасово утриматися від відвідання найбільш уражених цим захворюванням провінцій Анголи (Луанда, Уамбо, Маланж, Квандо Кубанго, Бенгела, Бенгу, Біе, Мошіку) до нормалізації ситуації", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

При цьому сказано, що за даними Міністерства охорони здоров'я Анголи, на кінець січня 2019 року в Анголі, яка входить до списку 22-х країн з найбільш високим показником на проказу, зафіксовано 618 нових випадків цього захворювання.

"Громадянам України, які вже перебувають в Анголі, необхідно дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади та медичних служб. У випадку виникнення симптомів захворювання, громадянам України потрібно невідкладно звернутися до медичної установи для отримання необхідної допомоги", - заявили в МЗС.

Крім того, у разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, українцям рекомендується невідкладно звертатися до Посольства України в Анголі за номером телефону: (00244) 222-71-68, адреса електронної пошти: emb_ao@mfa.gov.ua або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 2381657, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.