У МАУ попередили про затримки рейсів через закриття повітряного простору над Пакистаном / Фото УНІАН

Найбільший в Україні авіаперевізник компанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) попередила про затримку рейсу з Делі (Індія) у зв'язку з загостренням військового протистояння між Пакистаном та Індією,  через що повітряний простір над Пакистаном було закрито для польотів.

Про це повідомила прес-служба авіакомпанії.

Читайте такожLufthansa подала до суду на пасажира за пропущений стикувальний рейс

Відео дня

«Через загострення військового протистояння між Пакистаном та Індією повітряний простір над Пакистаном закрито для польотів, що призвело до затримки багатьох рейсів, які вилітають і прибувають у Міжнародний аеропорт Делі, в тому числі й рейсу МАУ PS392. Після отримання дозволу рейс вилетів у Київ альтернативним маршрутом через Оман та Іран, що дозволяє обійти закриті зони. У зв'язку з цим літак прибуде в столицю України з затримкою», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що очікуваний час прибуття - 22:00 за місцевим київським часом.

Також, на запит УНІАН зазначили, що очікується затримка рейсу з Києва до Тель-Авіва, який запланований на 19:30.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Авіакомпанія здійснює рейси до столиць та ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого 2019 року через загострення військового протистояння Пакистан та Індія закрили повітряний простір для комерційних рейсів і аеропорти.

Напруженість між Пакистаном та Індією, які мають ядерну зброю, зросла після нападу смертника в Кашмірі 14 лютого, в результаті якого загинув щонайменше 41 індійський поліцейський. Відповідальність за напад взяло на себе засноване в Пакистані угруповання «Джайши-е-Мохаммад».

26 лютого індійські військові літаки завдали «попереджувальний удар» по бойовикам у Пакистані. Влада Індії заявила про «значну кількість загиблих бойовиків». Пакистан, зі свого боку, заявив, що жертв не було, але попередив, що може відповісти на «агресію Індії».

27 лютого влада Пакистану заявила про збиття двох індійських літаків після того, як вони перетнули «лінії контролю», яка фактично є кордоном між підконтрольними Індії та Пакистану частинами Кашміру. Після цього Індія привела війська в бойову готовність.