Ілюстрація / REUTERS

Уряд Великої Британії підтвердив плани, що авіасполучення з Євросоюзом не припиниться навіть у випадку виходу з блоку без угоди 29 березня.

Про це йдеться у заяві на сайті уряду, пише Європейська правда.

"Як ЄС, так і Велика Британія чітко заявили, що вони зобов'язані підтримувати повітряне сполучення за будь-якого сценарію. Британія має третю найбільшу авіаційну мережу у світі та найбільшу в Європі. Повітряні подорожі є життєво важливими як для Сполученого Королівства, так і для ЄС, вони сприяють зв'язкам людей та бізнесу, туризму та торгівлі", - йдеться у заяві.

Відео дня

Читайте такожВелика Британія посилює умови отримання інвесторської візи

В Лондоні зазначили, що ще с минулого року проводять підготовку до забезпечення безперервності повітряних перевезень на випадок "жорсткого" Brexit.

"Британія застосує прагматичний підхід до будь-якого сценарію без угоди, і надасть авіакомпаніям ЄС дозвіл на діяльність. Ми очікуємо, що країни ЄС відповідатимуть взаємністю та надаватимуть дозвіл британським авіакомпаніям", - зазначили в уряді.

Єврокомісія запропонувала регулювання для забезпечення повітряного на випадок Brexit без угоди, яке дозволить британським авіакомпаніям продовжувати повітряне сполучення з ЄС до березня 2020 року.

Очікується, що незабаром правила будуть затверджені Радою ЄС та Європейським парламентом.