Колектору необхідно провести капітальний ремонт / Фото УНІАН

У Бердянську Запорізької області курортний сезон опинився під загрозою зриву через проблеми з центральною каналізаційною системою.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Запорізької обласної державної адміністрації.

На ліквідацію наслідків аварії на каналізаційному колекторі в Бердянську з резервного фонду Запорізької області виділено 8 млн грн. Таке рішення ухвалено сьогодні, 17 травня, на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відео дня

За словами заступника голови Запорізької ОДА Андрія Антонова, ці кошти будуть спрямовані на ремонт колектора, щоб уникнути його подальших аварій і зриву курортного сезону.

При цьому в мерії Бердянська зазначають, що цих коштів вкрай недостатньо - на капітальний ремонт колектора потрібно ще 100 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, у січні 2019 року в Бердянську сталася аварія на центральному каналізаційному колекторі, унаслідок чого більше половини населення - понад 60 тисяч осіб залишилися без води. На ліквідацію аварії знадобилося кілька днів. Після того, як пориви були усунені і колектор запущений в роботу, він обвалився в іншому місці, знову залишивши без води половину населення міста. Після повного обстеження колектора фахівці дійшли висновку, що він потребує капітального ремонту, вартість якого становить понад 110 млн грн.