Всі континенти, всі меридіани і понад 100 тисяч кілометрів за спиною. Українець Артемій Сурін повернувся на Батьківщину. Навколосвітня подорож завершилася.

Читайте такожДодому повернувся перший українець, який здійснив навколосвітню подорож (фото, відео)

Пустелі і ліси, гірські пейзажі і міський асфальт, тисячі пройдених, проїханих і подоланих водоймами шляхів. Дев'ять місяців в дорозі і всього кілька днів на країну.

"Іран. Місце, де я не тільки міг завершити навколосвітню подорож, але і своє життя", - каже мандрівник.

Українця затримали, тому що підняв у небо квадрокоптер, коли хотів зняти старе селище. Дозвіл мав, але поліція сприйняла за шпигунство, тому що поруч був її дільниця. Суд провели за п'ять хвилин і кинули у в'язницю. Уцілів чудом, слава ЗМІ та дипломатам.

Артемій Сурін - перший українець, який здійснив навколосвітню за канонами, встановленими Лондонським королівським географічним товариством.

Спочатку була Європа з найбільшою кількістю пам'яток, далі – безкрайня Африка з особливими ночами. За тим Північна Америка, і перешийок у Південній. Потім - Антарктида, а за нею ще місяця морями до Австралії, і сам континент, Океанія і ціла Азія. Висновок зробив один: "Світ дуже привітний, він відкритий. У ньому тотально більше добрих людей, які допомагали".

Тепер Артемій планує трохи відпочити і взятися за блокнот, щоб записати все пережите.