Icehotel в Швеції прийняв перших постояльців 30 років тому / Фото facebook.com/icehotel.sweden / Asaf Kliger

Крижаний готель Icehotel біля села Юккас'ярві у шведській частині Лапландії, який щороку створюється наново, в 2019 році святкує 30-річний ювілей.

Читайте такожУ Голлівуді відкрили унікальний готель у формі гітари (відео)

З цієї нагоди дизайнери продумали нове оформлення кімнат готелю, які традиційно споруджуються зі снігу та крижаних блоків, а також спорудили оглядовий майданчик з льоду. Весь готель, його меблі та начиння зроблені зі снігу та льоду, взятих з річки Турне-Ельв, навіть склянки в барі виготовлені з льоду.

Відео дня
В крижаному готелі все зроблено зі снігу та крижаних блоків / Фото facebook.com/icehotel.sweden / Asaf Kliger

Icehotel в Швеції зводиться кожен рік у період з грудня по квітень, він став першим крижаним готелем у світі. Історія його така. У 1989 році японські художники відкрили в цьому районі виставку крижаного мистецтва, а навесні 1990 року французький художник Жан Дері провів тут же виставку в циліндричному іглу. Одного разу вночі в селищі не виявилося вільних готельних номерів, тому деякі з його відвідувачів попросили дозволу переночувати у виставковому залі. Вони спали в спальних мішках з оленячої шкіри і вважаються першими постояльцями готелю, що залишилися в ньому на ночівлю.

Фото facebook.com/icehotel.sweden / Asaf Kliger
Фото facebook.com/icehotel.sweden / Asaf Kliger

У цьому році готель відкрився вже в тридцятий раз - перші постояльці заїхали 13 грудня, вартість номера для однієї людини стартує від 162 євро за ніч.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, в Дубаї мають намір відкрити найвищий готель у світі.