Маршрут користується популярністю і його хочуть розвивати й надалі / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" перевезла 1 мільйон пасажирів на експрес-поїзді Kyiv Boryspil Express, який був запущений наприкінці листопада 2018 року між залізничним вокзалом "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Читайте такожВ аеропорту "Бориспіль" привітали рекордного 15-мільйонного пасажира (фото, відео)

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури з посиланням на першого заступника міністра інфраструктури Дмитра Абрамовича, який разом з головою правління "Укрзалізниці" Євгеном Кравцовим відправили в рейс новий дизель-потяг на цьому маршруті.

Відео дня

"За рік роботи Kyiv Boryspil Express перевіз 1 мільйон пасажирів. Ми бачимо, що маршрут користується популярністю і ми прагнемо розбудовувати його й надалі. Новий поїзд складається з трьох вагонів та вміщує максимально 470 пасажирів з урахуванням стоячих місць. Крім того, для перевезення людей з інвалідністю на візках оснащений безбар'єрний простір: встановлено висувний пандус, передбачені місця для колясок та просторий санітарний модуль", - цитує Абрамовича прес-служба міністерства.

Абрамович також повідомив, що новий дизель-поїзд пройшов усі випробування на ділянці Київ-Тернопіль-Кременчук, його ціна близько 177 мільйонів гривень.

"Цей рухомий склад має сучаснішу конструкцію і враховує потреби людей з інвалідністю. Поїзд побудований за новим проектом, щоб бути сучасним і комфортним, конструкційно у ньому багато нових вузлів і систем, зокрема для підвищення безпеки та надійності експлуатації. І головне - він виготовлений в Україні", - підсумував перший заступник міністра інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада 2018 року "Укрзалізниця" запустила залізничний експрес Kyiv Boryspil Express між станцією "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Залізничне сполучення між столицею та аеропортом функціонує в режимі 24/7, поїзд щодоби здійснює 27 рейсів, розрахунковий час у дорозі - 35 хвилин.