Аеропорт Братислава проведе ремонт на обох ЗПС / фото flickr.com/flightlog

Аеропорт Братислави буде закритий для проведення робіт на обох злітно-посадочних смугах у період з 21 квітня по 1 травня 2020 року включно.

Дана ситуація торкнеться мандрівників відразу двох авіакомпаній, які повинні були летіти в Словаччину із чотирьох аеропортів України, передає Avianews.com.

Наразі до Братислави із аеропортів "Київ" (Жуляни), Львів та Одеса літає Wizz Air. Ryanair здійснює рейси в столицю Словаччини з київського аеропорту "Бориспіль".

Відео дня

На даний момент обидва авіаперевізники вже внесли зміни у свої системи бронювання. При виборі рейсів Київ-Братислава Wizz Air вказує, що в період з 21 квітня по 1 травня прильоти і вильоти будуть виконуватися через аеропорт у Відні.

Читайте такожУїк-енд у Братиславі: що робити, якщо вас раптом занесло в столицю Словаччини

Також лоукост прибрав на своєму сайті з розкладу рейси зі Львова та Одеси до Братислави. Аналогічно вчинив Ryanair із рейсами з Києва до Братислави - на період робіт вони недоступні для бронювання.

Видання нагадує, що якщо скасування рейсів сталося більш ніж за 2 тижні до вильоту, пасажир не може розраховувати на грошову компенсацію, однак може безкоштовно повернути квитки або змінити дату вильоту без оплати штрафу. У деяких випадках авіакомпанії дозволяють змінювати маршрут на альтернативний.

Наприклад, у випадку із рейсами з Києва, Львова та Одеси в Братиславу Wizz Air дозволив їх замінювати на рейси з Києва до Відня. Аналогічний обмін у випадку з Ryanair може бути ускладнений тим, що альтернативні рейси Київ-Відень виконує не ірландський лоукост, а його дочірня авіакомпанія з Австрії - Laudamotion.