Київ продовжить залучати іноземни туритів / фото УНІАН

Депутати Київради затвердили нову міську цільову програму розвитку туризму в столиці у 2022-2024 роках з загальним обсягом фінансування 118,9 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, підтримали програму на сьогоднішньому засіданні Київради 66 депутатів з 97 зареєстрованих у сесійній залі.

Передбачається, що фінансування заходів програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету (106 млн грн), а також за рахунок інших джерел фінансування (близько 13 млн грн).

Відео дня

Зокрема у 2022 році фінансування програми передбачено обсягом близько 36,4 млн грн (32,6 млн грн – з бюджету міста, решта – інші джерела). На наступні два роки заходи програми потребуватимуть 39,5 млн грн та 43 млн грн відповідно.

Читайте такожУ Києві представили стратегію просування туристичного бренду України у світіЗа словами начальниці Управління туризму та промоцій Київської міської держадміністрації Марини Радової, яка доповідала по питанню, нова цільова програма – це комплекс заходів, спрямованих на реалізацію трьох оперативних цілей: збільшення кількості туристів, збільшення тривалості та покращення комфорту перебування туристів у столиці, підвищення ефективності управління туристичною сферою.

Вона зазначила, що пріоритетними визначили такі види туризму: діловий, медичний та гастрономічний, подієвий туризм.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, скільки іноземних туристів відвідали Київ цього року та з яких країн вони приїжджали.