Кіпр і Хорватія серед найбезпечніших туристичних напрямків Середземномор'я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Нещодавнє дослідження Global Rescue's Winter 2024 Traveler Sentiment and Safety Survey засвідчило, що наразі громадянські заворушення і тероризм є найбільшими страхами туристів під час поїздок світом.

Середземноморський регіон є улюбленим місцем відпочинку для мандрівників з усього світу, проте останнім часом у деяких його країнах ситуація з безпекою продовжує погіршуватися. Наприклад, кілька італійських островів охоплені міграційною кризою, дрібна злочинність зростає в Іспанії та Південній Франції, а Близький Схід, який обрамляє східну частину Середземного моря, охоплений конфліктом.

Видання Travel Off Path визначило чотири країни Середземномор'я з найнижчим рівнем ризику, де туристи можуть сподіватися на безтурботний відпочинок, ґрунтуючись на актуальних рекомендаціях з безпеки від Держдепартаменту США.

Відео дня

1. Мальта. Крихітна країна-архіпелаг на південь від кримінальної італійської Сицилії славиться неймовірно високою концентрацією історичних церков у стилі бароко і стародавніх цитаделей, кілометрами піщаних пляжів і жвавими курортними містечками. І всюди на Мальті побоювання туристів з приводу безпеки є мінімальними. Багато в чому сприяє цьому той факт, що це дуже маленька країна, і у злочинців тут не так багато місць, де можна сховатися.

Не можна сказати, що злочинності в країні не існує зовсім, проте насильницькі злочини на Мальті надзвичайно рідкісні. Безумовно, не слід залишати свої речі без нагляду на пляжі, особливо в людних місцях. Тим не менш, на мальтійських островах немає жодного осередку злочинності, а це означає, що туристи тут можуть відпочити від постійного перебування в стані підвищеної готовності.

2. Кіпр. Ризики для туристів на цьому вічно теплому середземноморському острові нижчі, ніж у будь-якому іншому популярному місці Південної Європи. Йдеться про надзвичайно низький рівень злочинів із застосуванням вогнепальної зброї та ножів, незначний рівень кишенькових крадіжок у курортних містах і регіональну стабільність.

Незважаючи на багаторічну суперечку Туреччини та Кіпру за північну частину острова, наразі ситуація там стабільна і безпечна для туристів.

3. Хорватія. Так звана "Слов'янська Італія" набагато безпечніша за справжню Італію – це одна з небагатьох країн Південної Європи, поряд з Кіпром, що перебувають на рівні 1 у плані безпеки, за даними влади США.

Хорватія не є звичною метою для радикалів або терористичних організацій. На відміну від великих західних країн, таких як Франція або Іспанія, міжгромадське насильство та етнічна напруженість тут невеликі, оскільки демографічний склад країни майже однорідний, а злочинність значною мірою перебуває під контролем. Проте в популярних туристичних точках, таких як Дубровник або Спліт, все ж варто уважно дивитися за своїми гаманцями та особистими речами, особливо після настання темряви.

Хорватія пройшла шлях від роздираємої війною країни в 1990-ті роки до однієї з найстабільніших демократій Європи. Це також туристичний напрямок світового класу, найбільш відомий своїми кам'яними середньовічними далматинськими середньовічними містами і бірюзовим узбережжям.

4. Чорногорія. Найближчий південний сусід Хорватії багато в чому є продовженням першої: вони обидві колись належали одній і тій самій країні – Югославії, вони розмовляють різними діалектами однієї мови та мають споріднену культуру. Як і в Хорватії, в Чорногорії також є шматочок Далмації з історичними цитаделями, гальковими пляжами і кришталево чистою водою, а чорногорський Котор за красою цілком може позмагатися з хорватським Дубровником. Чорногорія також чудово підходить для активного відпочинку на природі з її гірськими вершинами і озерами.

Втім, повністю пильність втрачати в Чорногорії не варто – навіть у найбезпечніших країнах можливі неприємні кримінальні інциденти.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам назвали найбезпечніші для туристів країни Латинської Америки, які можна сміливо відвідувати цього року. Серед них такі мальовничі напрямки, як Чилі, Мексика та Перу.

Також було оприлюднено список із десяти найбезпечніших міст Європи для відвідування у 2024 році. До першої трійки потрапили Лісабон (Португалія), Відень (Австрія) та Дублін (Ірландія).

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.