Чилі, Мексика і Перу – серед найбезпечніших країн Латинської Америки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В останні роки країни Латинської Америки стають все більш популярними серед туристів. Однак багатьох як і раніше зупиняє від подорожі туди високий рівень злочинності, з яким асоціюється регіон – від вуличного насильства і наркоторгівлі до корупції.

Однак всупереч побоюванням туристів, багато країн регіону цілком безпечні. Видання Travel Off Path назвало сім найбезпечніших країн Латинської Америки станом на 2024 рік.

1. Аргентина. Окрім того, що Аргентина є батьківщиною танго та раєм для гурманів, вона також є однією з найбезпечніших країн Латинської Америки, яка отримала класифікацію рівня 1 від Державного департаменту США. Це означає, що відвідування країни є абсолютно безпечним, і туристи можуть дотримуватися "звичайних" запобіжних заходів під час перебування в країні, наприклад, стежити за особистими речами та дрібними злочинцями, особливо в людних місцях великих міських центрів.

Відео дня

Насправді Аргентина поділяє статус рівня 1 з кількома європейськими країнами, які традиційно вважаються напрямками низького ризику, включаючи Ісландію, Фінляндію та Ірландію. Зрозуміло, повністю втрачати пильність не варто – кишенькові крадіжки в Аргентині все ще поширені, але насильницькі злочини тут трапляються нечасто.

2. Уругвай. Одна з найближчих сусідок Аргентини, процвітаюча країна з економікою, що швидко розвивається, також має один з найнижчих рівнів злочинності в Латинській Америці. Насправді, за даними цифрової платформи Wisevoter, Уругвай посідає дев'яте місце у світі за рівнем злочинності, і ці дані підтверджують більшість іноземних урядів, включаючи США, які не відмовляють своїх громадян від поїздок до Уругваю.

Крім того, Уругвай має чудові колоніальні міста, включаючи мальовничу бруковану Колонію дель Сакраменто, розташовану за декілька хвилин їзди на поромі від Аргентини, модний південноамериканський близнюк Майамі Пунта-дель-Есте та жваву столицю Монтевідео.

3. Чилі. Країна, що розтягнулася уздовж Тихоокеанського узбережжя, отримала статус розвиненої згідно з класифікацією Світового банку, і ситуація тут набагато безпечніша, ніж в середньому. Напади та збройні пограбування є рідкісними випадками в Чилі, і навіть у таких великих містах, як столиця Сантьяго та казино-гавань Вінья-дель-Мар, рівень насильницьких злочинів досить низький.

При цьому Чилі точно є що запропонувати туристам: поспостерігати за зірками в пустелі Атакама, подорож по чудових засніжених вершинах Анд, крижані пустки чилійської Антарктиди і багато іншого.

4. Перу. У 2023 році країну сколихнула хвиля політичних потрясінь і протестів, які призвели до припинення польотів і навіть до тижневого закриття знаменитої цитаделі інків 15-го століття Мачу-Пікчу. На щастя, зараз ці проблеми вщухли, і країна відновила свій статус рівня 2 після тимчасового зниження до рівня 3. Іншими словами, Вашингтон більше не закликає громадян "переглядати подорожі".

Тим не менш, звичайні рекомендації з безпеки залишаються в силі, такі як підтримка високого рівня обізнаності про ситуацію у великих містах і уникнення районів, де домінують банди, зокрема, поблизу кордону Перу з Колумбією.

5. Коста-Ріка. Це, можливо, і крихітна країна, але вона, безумовно, не має нестачі в красивих природних пам'ятках, будучи всіяною вулканами територією, що межує з Карибським морем і Тихим океаном. На щастя для любителів природи, кримінальні події тут трапляються в межах допустимого рівня.

Як і Перу, Коста-Ріка також фігурує в рекомендаціях для туристів рівня 2. Досліджуючи джунглі Коста-Ріки та її численні заповідники, або зупиняючись у пляжному містечку з краєвидом на яскраво-блакитний Тихий океан, туристи знають, що вони не піддаються особливо високому ризику стати мішенню корумпованої поліції або жертвою бандитів.

6. Домініканська Республіка. Ця країна, розташована за межами материкової частини Америки, являє собой райський острів, куди американці, як відомо, тікають, як тільки взимку починає падати температура.

На думку Вашингтона, туристам нічого не загрожуватиме в цій країні, якщо вони будуть вживати деякі необхідні запобіжні заходи, наприклад, уникати демонстрації непотрібних ознак багатства на публіці та дотримуватися чітко позначених туристичних маршрутів.

7. Мексика. Це туристичне місце номер один у Латинській Америці завдяки жвавому курортному місту Канкун на березі Карибського моря, старовинним руїнам майя та ацтеків, а також казковим колоніальним містам, які вважаються одними з найкрасивіших в Америці.

Наразі лише 13 із 32 мексиканських штатів отримали попередження або "переглянути подорож", або "не подорожувати". Однак майже всі найпопулярніші туристичні напрямки в Мексиці знаходяться на рівні 2, де застосовуються загальні рекомендації з безпеки, включаючи вищезгадані Канкун, Лос-Кабос і Мехіко, тоді як дві менш відомі перлини, Штати Юкатан і Кампече, взагалі знаходяться на рівні 1.

Як повідомляв УНІАН, раніше група експертів Berkshire Hathaway Travel Protection склала рейтинг найбезпечніших країн світу для відвідування в 2024 році. Очолила список Канада, потіснивши багаторазових лідерів Ісландію і Норвегію.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.