Вакцинованим туристам буде простіше потрапити на Шрі-Ланку / фото ua.depositphotos.com

Влада Шрі-Ланки спростила правила в'їзду для повністю вакцинованих мандрівників - як громадян країни, так і іноземців. Тепер після прильоту їм не треба буде здавати ПЛР-тест на коронавірус.

Про це повідомляє Colombo Page.

Ті з в'їжджаючих, хто має на руках негативний ПЛР-тест (зроблений не раніше, ніж за 72 години до посадки в літак), звільняються від необхідності здавати його повторно після прибуття на Шрі-Ланку, якщо вони завершили курс вакцинації від COVID-19 не менше ніж за 14 днів до поїздки.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС назвали кількість країн, відкритих для українських туристівВідповідне правило було прийнято місцевим МОЗ 28 вересня на прохання міністра туризму Шрі-Ланки і набирає чинності з 1 жовтня.

Туристів, з моменту вакцинації яких не пройшло 15 днів, доставлять в готель, де вони здадуть ПЛР-тест на 7 або 14 день відпочинку (в залежності від того, скільки днів пройшло після вакцинації). У разі отримання негативних наслідків, їм дозволять подорожувати по острову.

Невакциновані туристи зможуть здати тест тільки на 14-ий день після прильоту.

Нагадаємо, раніше цього самого місяця влада Індії, що залишалася закритою для іноземців понад 18 місяців, почала підготовку до відкриття кордонів для міжнародного туризму.