Чи будуть польоти авіакомпанії і далі виконуватися подібним чином - невідомо / ілюстрація REUTERS

Угорська авіакомпанія Wizz Air вирішила направити рейс з Києва до столиці Естонії в обхід повітряного простору Білорусі.

Про це заявив старший менеджер з корпоративних комунікацій Wizz Air Андрасас Радо в коментарі BNS.

"Ми можемо підтвердити, що рейс з Києва до Таллінна в понеділок спрямований в обхід повітряного простору Білорусі. Ми постійно відстежуємо і оцінюємо ситуацію", - сказав Радо.

Відео дня

Чи будуть польоти авіакомпанії і далі виконуватися подібним чином - невідомо.

скріншот Flightradar24

Уникати повітряного простору Білорусі стала і Austrian Airlines. За даними Flightradar 24, рейс з Відня до Москви авіакомпанія направила через Україну.

скріншот Flightradar24

Водночас Ryanair продовжує літати через повітряний простір Білорусі. На скріншоті рейс Пафос-Таллінн.

скріншот Flightradar24

Примусова посадка літака Ryanair в Мінську: деталі

  • 23 травня Білорусь підняла винищувачі, щоб посадити в Мінську літак Ryanair, яким із Афін до Вільнюса летів засновник опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич.
  • Літак повернули до Мінська по команді білоруських диспетчерів через повідомлення про мінування, попри те, що відстань до Вільнюса була значно меншою. Після посадки літака Протасевича і його дівчину затримали. Протасевичу на батьківщині загрожує смертна кара.
  • Ця подія викликала різку реакцію світу. ЄС попередив Білорусь про наслідки через посаджений в Мінську літак і планує обговорити це питання на рівні керівників блоку.
  • Авіакомпанія Ryanair в заяві вже після приземлення літака у Вільнюсі не згадала ключові обставини інциденту і заявила, що летіти до Мінська було ближче, ніж до Вільнюса, що не відповідає дійсності.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).