Через COVID відкриття країни для туристів відкладається / фото ua.depositphotos.com

Україна та Ізраїль працюють над взаємним визнанням свідоцтв про вакцинацію.

Як повідомляє у Facebook Посольство України в Державі Ізраїль, сьогодні відбулась онлайн-зустріч представників міністерств і відомств України та Ізраїлю (технічних команд), задіяних у заходах із запровадження "Ковідних сертифікатів" для подорожей за кордон.

Сторони обмінялися інформацією про стан їх опрацювання - приведення технічного змісту сертифікатів у відповідність до правил обох країн і норм Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Відео дня

Під час зустрічей з ізраїльською стороною посол України Євген Корнійчук наголосив на необхідності якнайшвидшого, безумовного підписання міжурядової угоди про взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19, що, серед іншого, дозволить організувати безпечне відвідання України ізраїльськими прочанами під час святкування єврейського Нового року Рош га-Шана.

Читайте такожДля українців повністю відкриті кордони 14 країн ЄС: повний список"Проект зазначеної угоди ще в травні був переданий ізраїльською стороною на погодження і фактично повністю опрацьований", - підкреслив посол.

Посольство України перебуває в тісному контакті з представниками релігійних громад з метою обговорення та узгодження питань, пов’язаних зі цьогорічним паломництвом на могилу цадика Нахмана в м. Умань.

Як повідомляв УНІАН, 18 липня гендиректор МОЗ Ізраїлю Нахман Аш повідомив, що відкриття країни для щеплених і перехворілих туристів знову відкладається на невизначений термін через загрозу ввезення нових, більш небезпечних штамів коронавірусу.