Україна і Грузія можуть визнати національні свідоцтва про вакцинацію / фото ua.depositphotos.com

Україна і Грузія можуть визнати національні свідоцтва про вакцинацію проти COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, про це йшлося на зустрічі глави українського дипломатичного відомства Дмитра Кулеби з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Грузії Давідом Залкаліані на полях Анталійського дипломатичного форуму.

Кулеба висловив готовність України укласти домовленість про взаємне визнання свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 та звернувся з проханням позитивно розглянути українську пропозицію.

Відео дня

Також глави української та грузинської дипломатії обговорили підсумки зустрічі лідерів держав-членів НАТО 14 червня в Брюсселі. Міністри наголосили на важливості переведення в практичну імплементацію рішення Бухарестського саміту 2008 року про набуття Україною та Грузією членства в Альянсі.

Співрозмовники констатували спільність загроз в Чорноморському регіоні на тлі російської мілітаризації.

Читайте такожУкраїна та Молдова прискорять підготовку угоди про взаємне визнання ID-паспортів

Окремою темою зустрічі стали подальші кроки в рамках Асоційованого Тріо України, Грузії та Молдови задля просування їхньої інтеграції до ЄС.

Сертифікати вакцинації в Україні

  • У травні МЗС України розпочало активну роботу над укладенням двосторонніх угод з визнання національних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19, щоб громадяни могли подорожувати влітку.
  • Визнати українські свідоцтва про вакцинацію вже погодилися Угорщина і Молдова.
  • Внутрішні українські COVID-сертифікати мають з’явитись у додатку «Дія» 1 липня.
  • За даними МОЗ, в Україні проти COVID-19 вже повністю імунізовані майже 355,8 тис. осіб.