В Ужгороді зараз сезон сакур / фото Марина Григоренко

Нині Ужгород в Закарпатській області є одним з найбезпечніших та найпопулярніших міст України для подорожей вихідного дня. 

Саме друга половина весни – ідеальний час для відвідування Ужгорода. На рубежі квітня-травня місто вкривається цвітом сакур, які можна зустріти по всьому місту. Помилуватися ними та зробити фото на згадку сюди з'їжджаються туристи з усієї країни.

Втім, якщо ви на встигаєте не сакури, не варто засмучуватися – за ними тут активно цвітуть бузки, каштани, липи та ще безліч різноманітних дерев, а заходи сонця вже цілком приємно зустрічати на міській набережній. 

Відео дня

Але й без цього в місті є багато цікавого, що можна подивитися за вихідні. Наприклад, завітати до Ужгородського замку чи спробувати перерахувати усі міські міні-скульптурки. Більше про те, що можна подивитися в Ужгороді, читайте в нашому окремому матеріалі.

Водночас туристам варто розуміти, що саме в сезон сакур в місті найбільше гостей, тож можуть бути проблеми з квитками на поїзди та місцями в готелях. А, найголовніше, з пошуком місць, де можна смачно поїсти.

Загалом, в Ужгороді доволі специфічна ресторанна культура – в більшості місцевих закладів харчування вельми повільне обслуговування. Приготування салату за 40-50 хвилин в закладі з неповною посадкою – тут цілком нормальна річ. Тож майте на увазі, що навряд чи ви зможете швиденько перекусити перед потягом. Єдиний варіант тут – розслабитися та чекати...

Також буде не зайвим завчасно вивчити заклади, де ви хотіли б поїсти, перепитати про швидкість приготування їжі та забронювати місце наперед там, де це можливе.

Зокрема, радимо звернути увагу на кав'ярню Riverside в самому центрі міста, де можна смачно поснідати та пообідати. Там дійно дуже смачно, але не завжди є вільні місця, а забронювати завчасно не можна.

Якщо тут не буде місць, можна заглянути в ресторацію Korzo Family недалеко звідси. У закладі досить затишна атмосфера, а людей не так багато, адже місце "заховалося" у провулку.

Для вечірнього виходу чудово підійде Mollusca Bar на міській набережній, де можна випити смачні коктейлі та поїсти страви з морепродуктами за цілком доступними цінами.

Ще один цікавий заклад сучасної їжі в Ужгороді – ресторан "Малий Уж", але там краще бронювати місця і бути готовими до довогого очікування на ваші замовлення.

Що ще пропонує туристам військового часу Закарпаття, читайте у великому матеріалі УНІАН.Туризм.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.