Українські Карпати цього року нарешті зі снігом / фото УНІАН (Вальдемар Горлушко)

Протягом кількох останніх років зими в Україні були доволі безсніжними, тож зимовий туристичний сезон для більшості гірськолижних курортів країни був зірваний

Втім, цього року туристам набагато більше пощастило зі снігом – з самого початку зими територію України охопили рясні снігопади, тож шансів насолодитися активними зимовими видами відпочинку або ж просто помилуватися білосніжними гірськими краєвидами в українців цього разу набагато більше.

Ба більше, в деяких карпатських регіонах України нині настільки суворі погодні умови, що синоптики радять туристам утриматись від походів на високогір'я через значну сніголавинну небезпеку.

Відео дня

Відтак, в середині грудня в Буковелі (Івано-Франківська область) відбулося офіційне відкриття різдвяного та новорічного сезону 2023-2024 років. Як нині виглядає найвідоміший та найдорожчий гірськолижний курорт України, зафіксував фотограф УНІАН.

Звісно, Буковель є далеко не єдиним гірськолижним курортом України. Також на пошуки зимового драйву можна вирушити до Пилипця (Закарпатська область), Славського (Львівська область), Драгобрат (Івано-Франківська область), Мигово (Чернівецька область) і не тільки.

Зимовий відпочинок в горах корисні поради

Раніше УНІАН.Туризм розповідав, як новачкам підготуватися до свого першого гірськолижного відпочинку

Також ми ділилися корисними порадами для тих, хто вирішить поїхати в Карпати взимку машиною.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.